Ramă foto cu licheni decorativi de la DecoHandmade

licheni decorativi

Poate ați observat, în ultima perioadă, o tendință de înfrumusețare a diverselor locații și locuințe cu licheni decorativi. Am văzut de curând și o știre-documentar despre acești licheni decorativi și despre cum au devenit tot mai populari. Într-adevăr, aspectul pe care îl dau spațiului este cu adevărat inedit și impresionant. Încă de atunci, mi-am dorit să aduc și în casa mea măcar o mică bucățică din acest decor modern și interesant.

Dorința mi-a fost îndeplinită recent, când am primit de la DecoHandmade două rame foto decorate cu licheni decorativi. Una a fost cadou pentru mine, iar cealaltă a fost pusă la concurs și câștigată de unul dintre urmăritorii paginii Rândurile Evei. Am fost super încântată de rama foto, iar bucuria a fost „dublată” de faptul că aceasta a venit însoțită de logo-ul blogului meu. Iar acest lucru mi-a oferit un prilej excelent pentru a realiza câteva fotografii în care rama foto cu licheni decorativi a fost folosită ca obiect de decor.

  • licheni decorativi
  • licheni decorativi

Iar pentru că, în general, sunt condusă de curiozitate – poate și ca efect al jobului pe care îl am și care implică multă documentare – am decis să aflu cum trebuie îngrijită o astfel de ramă foto cu licheni decorativi și care este durata de viață a acesteia.

Licheni decorativi – îngrijire și durată de viață

Lichenii sunt organisme vii, astfel că sunt influențați de mediul ambiant. Când sunt expuși unui mediu aflat sub pragul normal de umiditate, lichenii se usucă, își schimbă culoarea și își diminuează volumul. În caz în care se întâmplă acest lucru, este necesar să îi pulverizezi cu o cantitate mică de apă ca să își revină și să își recapete aspectul. Dacă, în schimb, sunt expuși la un mediu peste nivelul normal de umiditate, își măresc puțin volumul și obțin o culoare mai accentuată.

După aproximativ 10-15 ani, lichenii intră în faza de îmbătrânire. În acest moment, ei vor înlocui aspectul uniform cu unul pestriț, cauzat de diversele plăntuțe care se usucă și mor.

Nu este recomandată amplasarea lichenilor în exterior, în lumină directă, soare, ploaie și vânt. Mediul ideal pentru licheni este acela cu o umiditate cuprinsă între 40% și 60%. În cazul în care umiditatea scade sub 35%, lichenii pot deveni rigizi, casanți și riscă să se degradeze.

Lichenii decorativi nu au nevoie de întreținere specială, întrucât sunt antistatici și au proprietăți antifonice. Rezistă 10-15 ani fără niciun fel de îngrijire. În tot acest timp, își păstrează aspectul, textura și culoarea.

Avantajele lichenilor decorativi

Lichenii decorativi au și diverse avantaje, alături de aspectul minunat. Printre aceste avantaje se numără:

  • Rețin umiditatea excesivă, astfel că pot reduce riscul apariției igrasiei.
  • Nu necesită îngrijire.
  • Au o anduranță crescută, care depinde, însă, de condițiile de păstrare.
  • Rețin praful, astfel că ajută la purificarea aerului.
  • Lichenii decorativi nu atrag insectele și nici nu adăpostesc organisme cu potențial dăunător.
  • Nu degajă dioxid de carbon sau alți factori alergeni.
  • Sunt rezistenți la foc iar, în cazul unui incendiu, încetinesc procesul de ardere.
  • Pot fi amplasați și în spații cu lumină redusă.

Așadar, după cum vedeți, o ramă foto cu licheni decorativi nu este doar un obiect frumos de decor, ci se poate dovedi a fi chiar utilă. Voi ce părere aveți despre lichenii decorativi? Vă doriți și voi o ramă foto cu licheni decorativi sau un alt aranjament cu aceștia?

6 thoughts on “Ramă foto cu licheni decorativi de la DecoHandmade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.