Cum să domesticești un om – Babas

Cum să domesticești un om – Babas

De cum a ajuns la mine coletul de la Editura ap!, am și pus ochii pe cartea „Cum să domesticești un om”, scrisă de Babas și cu ilustrații de Andrea Perolla. Am știut că asta va fi prima pe care o voi citi dintre cărțile primite. De când am pisici, adeseori am ajuns la concluzia că este adevărată vorba că nu noi suntem stăpânii lor, ci invers, iar citind această carte, am realizat că exact așa și este.

„Cum să domesticești un om” este o carte simpatică, lejeră, scurtă, care se citește printre hohote de râs. Scrisă din perspectiva unei pisici, cartea este un manual pentru pisicile din întreaga lume, din care să învețe cum să își aleagă omul și cum să îl cucerească pentru a-i fi servitor loial. Omul, pisicii, cred că ați înțeles.

Am râs încă de la primele pagini, realizând că și iubita mea pisică neagră, Luna, m-a domesticit cu talent și pricepere. M-am regăsit total în unele etape menționate în carte, cum ar fi însoțirea omului când merge la baie, vomitatul pe covor, aducerea recompenselor (păsări, de exemplu) în casă și strategiile de cucerire pe care pisicile le dezvoltă zi de zi.

Cum să domesticești un om – o carte simpatică, pentru orice vârstă

„Cum să domesticești un om” este o carte care poate fi citită de oricine, indiferent de vârstă. În timp ce o citeam, chiar le-am și spus fetelor mele că le-o voi da să o citească și ele, fiind o carte amuzantă și care se citește rapid.

Cartea cuprinde șase capitole, fiecare dintre ele fiind un element esențial în domesticirea oamenilor de către pisici. Primul capitol, intitulat „Oamenii”, descrie ce sunt aceștia. În capitolul al doilea, „Cum se seduce un om”, se oferă explicații și tehnici complexe de seducere a oamenilor, tehnici pe care inevitabil toți posesorii de pisici le cunosc deja din proprie experiență. Capitolul „Habitatul” descrie casele oamenilor și le oferă pisicilor instrucțiuni despre cum să aleagă omul cu habitatul potrivit. În capitolul „Conviețuirea și educația la domiciliu” se oferă instrucțiuni valoroase despre cum să se ceară hrănite, despre odihnă, încălcarea intimității, comunicare, recompense și răsplată și despre conviețuirea cu puii de om. Capitolul „Fixațiile umane” vorbește despre obiceiurile oamenilor, precum diversele jocuri cu pisicile, pupicii pe care îi dau inevitabil felinelor, capturarea pisicilor, sterilizare și alte informații utile a fi știute de către pisici. Ultimul capitol, „Conviețuirea cu ceilalți”, vorbește despre conviețuirea pisicilor cu alte animale de companie a oamenilor, cum sunt reptilele, păsările sau câinii.

Cartea „Cum să domesticești un om” este un must-read pentru toți posesorii de pisici, care cu siguranță se vor regăsi în numeroase exemple prezentate în carte. Este lejeră și amuzantă, scrisă inteligent, o carte care prezintă modul în care, cel mai probabil, gândesc pisicile cu privire la oameni și comportamentul acestora față de adoratele lor feline. Și, să fim sinceri, cine nu s-a întrebat măcar o dată ce gândesc pisicile cu privire la ei?

Cartea „Cum să domesticești un om”, de Babas, poate fi comandată de pe site-ul Editurii ap!

4 thoughts on “Cum să domesticești un om – Babas

  1. Deja, din titlul si mi-a venit sa zambesc. Pare draguta cartea. Si potrivita si pentru mine pentru ca si eu am o pisica 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.