Piatră, hârtie, foarfecă – Alice Feeney

Piatră, hârtie, foarfecă – Alice Feeney

De curând am citit romanul „Daisy Darker”, de Alice Feeney, și mi-a plăcut atât de mult încât am fost curioasă să mai citesc și alte cărți ale autoarei. Așa se face că am intrat imediat pe Libris și am căutat și alte titluri ale autoarei Alice Feeney. Primul care mi-a atras atenția a fost „Piatră, hârtie, foarfecă”, a cărui descriere m-a convins să iau cartea.

Pot spune că am regăsit stilul de scriere care m-a cucerit și personaje la fel de stranii pe cât am găsit și în primul roman citit de la această autoare. Cu toate astea, în romanul „Piatră, hârtie, foarfecă” nu am simți același suspans care m-a captivat în „Daisy Darker”. Atmosfera este oarecum tensionată, ajungi să îți creezi tot felul de scenarii doar ca să fii în cele din urmă surprins de adevăr, însă parcă totuși ceva i-a lipsit, în viziunea mea. Sau poate doar aveam eu alte așteptări de la această carte. Ca idee, mi s-a părut inedită, iar personajele par a avea probleme psihice.

Adam și Amelia încearcă să-și salveze căsnicia

Adam și Amelia Wright sunt căsătoriți, însă relația lor merge din ce în ce mai rău. Adam suferă de prosopagnozie, o boală care nu îi permite să distingă fețele. Cu toate acestea, este un scenarist renumit, a cărui carieră a cunoscut o creștere explozivă după ce Adam a început să realizeze scenarii bazate pe romanele unui mare scriitor. Amelia, pe de altă parte, lucrează la un adăpost de câini.

Când relația lor este tot mai aproape de final, Amelia câștigă o excursie în Scoția, pentru un weekend, la o veche capelă transformată în locuință. Deși Adam este sceptic, nu-i refuză soției sale șansa de a face o ultimă încercare de a-și repara căsnicia. Astfel, cei doi pornesc într-o excursie despre care habar nu au cine le-a oferit-o și cu ce scop.

De îndată ce ajung la destinație, pe o vreme cu ninsoare abundentă, într-un loc parcă uitat de lume, celor doi începe să li se pară suspect totul. Abia atunci încep să își pună întrebări cu privire la persoana care le-a oferit excursia exact în momentul în care căsnicia lor era în cumpănă.

Pe măsură ce trece timpul, lucrurile încep să devină tot mai stranii și celor doi le este tot mai teamă să rămână la capela veche. Însă condițiile atmosferice… și nu numai nu le permit să mai părăsească locul atunci când hotărăsc să plece înapoi acasă.

Piatră, hârtie, foarfecă – un thriller plin de secrete

În timp ce descoperim povestea celor doi soți aflați în escapada din Scoția, vedem în paralel și scrisorile pe care soția lui i le scrie lui Adam la aniversarea fiecărui an de căsnicie. Sunt scrisori pe care le scrie ea ca o destăinuire – o terapie, oarecum – pentru a marca fiecare an, povestind elementele-cheie care au marcat-o în anul respectiv, majoritatea fiind evenimente din chiar zilele aniversare.

Trecută de jumătatea cărții, am început să am unele bănuieli care s-au și adeverit la final, însă chiar și așa, surprizele pe care autoarea ni le pregătește pe parcursul cărții sunt numeroase și neașteptate.

„Piatră, hârtie, foarfecă” este o carte plină de secrete și despre modul în care anumite secrete pot distruge vieți. Chiar dacă nu mi s-a părut la fel de palpitant precum romanul „Daisy Darker”, al aceleiași autoare, și acest roman mi-a plăcut. Îmi place în special modul în care autoarea își construiește personajele, dându-le caracteristici neobișnuite, precum și faptul că le conferă poveștilor ei o ușoară notă de paranormal.

Așadar, dacă vă tentează un roman plin de secrete periculoase, atunci „Piatră, hârtie, foarfecă” este exact ce aveți nevoie!  

2 thoughts on “Piatră, hârtie, foarfecă – Alice Feeney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.