Daisy Darker – Alice Feeney

Daisy Darker – Alice Feeney

Aveam cartea „Daisy Darker”, de Alice Feeney, în wishlist-ul de pe Libris de ceva timp, iar de curând am decis că a venit momentul să o iau și să o citesc. Mă bucur că am ales această carte, întrucât a fost pe gustul meu. Un thriller cu un final surprinzător, cartea „Daisy Darker” se citește pe nerăsuflate.

Crime în serie în familie

Este Halloween, iar familia Darker se întrunește acasă la bunica Nana, pentru a o sărbători pe aceasta la împlinirea vârstei de 80 de ani. Între membrii familiei există tensiuni de ani de zile, astfel că ei evită să se întâlnească, dar ziua aceasta este cu adevărat specială. Și asta deoarece, în trecut, o ghicitoare i-a spus că va muri la 80 de ani. Rând pe rând, vin toți membrii familiei: Daisy, cea mai mică dintre nepoate și care s-a născut cu „inima frântă”; Rose, cea mai mare dintre nepoate; Lily, nepoata mijlocie, împreună cu Trixie, fiica ei; Nancy, fosta noră a Nanei; și Frank, fiul Nanei. Pe neașteptate, după ce începe furtuna, apare și Connor Kennedy, prietenul din copilărie al fetelor, un băiat pe care Nana l-a protejat cu ani în urmă.

Casa Nanei este situată pe o stâncă, izolată de omenire, astfel că nimeni nu poate părăsi locuința înainte de reflux, care va avea loc dimineața, la 6. După cină, cu toții pleacă la culcare, însă furtuna izbucnită în timpul nopții îi trezește pe fiecare. La 12 fix, când orologiile Nanei – 80 la număr – încep să bată toate deodată ora exactă, Nana este găsită moartă în bucătărie, iar o poezie este scrisă cu creta pe perete, versurile despre Nana fiind tăiate. Încep să apară suspiciunile, însă nimeni nu poate face nimic, neavând un telefon funcțional în casă. peste fix o oră, un alt cadavru este găsit. Din acel moment, fiecare oră este așteptată cu groază de către membrii rămași în viață, iar suspiciunile planează asupra fiecăruia dintre ei.

Teroarea crește pe măsură ce orele trec și familia se împuținează. În plus, tot mai multe versuri din poezia de pe peretele bucătăriei sunt tăiate, ceea ce contribuie la teama generală. Deși suspicioși unii pe alții, membrii familiei Darker își unesc forțele, în speranța de a scăpa cu viață până la venirea refluxului, când vor putea părăsi în siguranță casa. Este criminalul cineva dintre ei sau cineva din exterior, care a stat ascuns în casă fără să știe nimeni de prezența lui?

Daisy Darker – un thriller plin de suspans

Povestea este spusă din perspectiva lui Daisy Darker, cea pe care doar Nana a iubit-o întotdeauna. Bolnavă din copilărie și mult mai mică decât surorile sale, Daisy nu a reușit niciodată să obțină atenția surorilor sau iubirea părinților. Și, pe măsură ce au trecut anii, nimeni din familie nu a mai vorbit cu Daisy, lucru care a durut-o mereu. Nici acum, la această întrunire de familie, Daisy nu pare să fie auzită sau băgată în seamă, decât de Trixie, nepoata cu care s-a înțeles bine întotdeauna.

Plin de suspans și cu răsturnări de situație care îți țin sufletul la gură, Daisy Darker este un roman fascinant, pe care l-am citit cu mare plăcere. Pe parcursul poveștii, am încercat să ghicesc cine este criminalul, dar părerea mi se schimba de fiecare dată când apărea un nou detaliu surprinzător în poveste. Și, deși am fost pe aproape de a ghici adevărul, finalul cărții m-a surprins, fiind unul cât se poate de neașteptat. Așadar, dacă aveți chef de un thriller plin de suspans și surprize, vă recomand să citiți „Daisy Darker”.

2 thoughts on “Daisy Darker – Alice Feeney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.