Capela de nuntă – Rachel Hauck

Capela de nuntă – Rachel Hauck

Sunt cărți care își presară praful magic asupra cititorului încă de la primele cuvinte, iar „Capela de nuntă”, de Rachel Hauck, e una dintre ele. Citisem descrierea și mi-a stârnit curiozitatea, însă chiar și așa, cartea a fost diferită de ce mă așteptam, în sensul bun. Bănuiam că va fi vorba despre o poveste de dragoste, dar cartea e mult mai mult decât atât, e o poveste de viață, despre iubire necondiționată și puterea pe care iubirea o are în viața oamenilor. Totodată, e și despre cum trădarea duce la suferință, distrugând vieți.

Povești de viață care se intersectează

Cartea urmărește destinele a patru personaje, toate având legături cu orașul Heart’s Bend: Jimmy Westbrook, pe care îl cunoaștem încă din primul capitol al cărții și pe care îl reîntâlnim ulterior, la bătrânețe, un fost antrenor de fotbal rămas singur întreaga sa viață, cel care a construit o capelă de nuntă pe care a ținut-o secretă; Colette Greer, care în tinerețe a fost crescută, împreună cu sora ei, Peg, de unchiul și mătușa lor, după ce fetele au rămas orfane în urma războiului, și pe care o reîntâlnim, de asemenea, la bătrânețe, o adevărată celebritate în urma unui serial care a ținut decenii; Taylor Branson, o tânără fotografă care și-a părăsit orașul natal pentru a uita de suferința produsă de divorțul părinților săi, totodată nepoata lui Colette; Jack Forester, de acum soțul lui Taylor, un director de publicitate de succes.

Poveștile celor patru personaje ne sunt prezentate alternativ și avem ocazia să descoperim atât viața lor din prezent, cât și frânturi din trecutul lui Jimmy și al lui Colette. Taylor și Jack s-au căsătorit după o relație foarte scurtă, dintr-un impuls de moment și, deși amândoi își doresc să își construiască un viitor împreună, lucrurile între ei nu par să meargă întotdeauna. Taylor este trimisă să fotografieze o capelă de nuntă în orașul Heart’s Bend, iar acesta este momentul care va declanșa mai multe întâmplări, din care vor ieși la iveală secrete ce au stat ascunse zeci de ani.

Ajunsă în orașul natal, Taylor se întoarce la casa bunicii sale, Peg. După moartea sa, Peg i-a lăsat casa lui Taylor, iar tot ce era în casă, surorii acesteia, Emma. Cele două se întâlnesc și, căutând printre lucrurile rămase de la bunica, găsesc o scrisoare adresată lui Taylor. În scrisoare, bunica îi mărturisește că a avut un secret, pe care Taylor va trebui să îl descopere printre lucrurile sale, iar pentru asta îi lasă o cheie de la o cutie ascunsă în casă.

Capela de nuntă și povestea de dragoste care a dus la construirea ei

După 60 de ani de la construirea capelei de nuntă, Jimmy Westbrook este convins să o vândă, în ciuda amintirilor care îl leagă de ea și a motivului pentru care a construit-o. După ce Taylor vizitează capela și o fotografiază, decide să facă tot posibilul să afle povestea capelei și, mai presus de toate, să împiedice vânzarea ei. Nu știe de ce vrea asta, dar simte că antrenorul nu trebuie să vândă capela de nuntă.

Vestea vânzării capelei ajunge și la Colette, care decide că este momentul să își viziteze din nou orașul în care a trăit înainte de a ajunge vedetă în serialul care a consacrat-o. Amintirile o poartă înapoi în tinerețe, mai ales că este intervievată de o autoare care urmează să îi scrie biografia, și astfel hotărăște că a sosit momentul să pună capăt suferinței din ultimele decenii, revenind în Heart’s Bend și punând lucrurile la punct.

Capela de nuntă – o carte minunată

Odată cu sosirea lui Taylor, și ulterior a lui Colette, în Heart’s Bend, secretele încep să iasă la iveală, iar Jimmy și Colette sunt nevoiți să se elibereze de povara trecutului, a deciziilor care le-au schimbat viețile. Despre ce secrete este vorba și cum le-au influențat întreaga viață nu doar lor, ci și altor personaje, veți descoperi citind cartea.

„Capela de nuntă” este o carte minunată, cu o poveste înduioșătoare despre cum iubirea sinceră și necondiționată poate face față oricăror încercări și suferințe. Este o carte despre speranță și regăsire, despre încărcările la care viața îi supune adeseori pe oameni și modul în care credința lor îi poate conduce pe drumul spre fericire, indiferent când are să vină ea.

Cartea „Capela de nuntă”, de Rachel Hauck, poate fi comandată de pe site-ul editurii Act și Politon.

2 thoughts on “Capela de nuntă – Rachel Hauck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.