
Povești cu lipici. Cum poate storytellingul să captiveze clienții, să influențeze publicul și să îți transforme afacerea – Kindra Hall
Cartea „Povești cu lipici”, de Kindra Hall, a ajuns la mine fix la momentul potrivit, dat fiind că în toamnă-iarnă am urmat un curs de storytelling în marketing. Și, cum citisem că e o carte deosebit de frumoasă, am fost tare curioasă să o citesc cât mai curând. Cartea m-a prins încă de la început și n-am putut să nu mă gândesc că experiența de storyteller a autoarei răzbate printre rânduri, de la prima pagină. Sau, spus simplu, autoarea știe să spună povești care te prind.
Mai mult decât un ghid despre storytelling, cartea aceasta este ea în sine o colecție de povești. Autoarea, Kindra Hall, este storyteller profesionist și speaker renumit în America, iar această experiență a sa își spune cuvântul în cadrul cărții. Cu un stil fluid și simplu, cartea este ușor accesibilă oricui care își dorește să afle mai multe despre cum funcționează storytellingul și, bineînțeles, pentru persoanele care își doresc să folosească această tehnică pentru a-și crește afacerile.
Autoarea nu dă doar instrucțiuni clare despre cum să scrii o poveste a brandului, ci completează cu povești reale, alese cu grijă, și cu studii de caz, astfel încât cartea devine un ghid complex și foarte ușor de înțeles, dar și de aplicat.
Storytellingul și impactul său asupra publicului
Prin exemple concrete și foarte frumos descrise, autoarea prezintă importanța storytellingului în afaceri și impactul pe care acesta îl are asupra publicului. Dă exemple de povești bine spuse și, din contră, de texte care doar se vor povești ale brandului, dar nu sunt deloc așa. Oferind aceste exemple și studii de caz, autoarea reușește să explice foarte bine ce este o poveste de brand și cum să folosești storytellingul pentru a atrage publicul.
Prima parte a cărții, intitulată „Puterea irezistibilă a storytellingului” este exact despre impactul pe care storytellingul îl are asupra publicului și, bineînțeles, a afacerii. Pe lângă exemplele concludente pe care le oferă în această parte, autoarea vorbește și despre elementele-cheie care fac ca o poveste să fie excelentă.
A doua parte a cărții este intitulată „Cele patru povești esențiale”, iar aici autoarea prezintă cele patru tipuri de povești pe care le poate folosi un brand pentru a atrage publicul: povestea valorii, povestea fondatorului, povestea scopului și povestea clientului. Bineînțeles, și aceste informații sunt însoțite de povești relevante, prin care autoarea întărește mesajul transmis.
A treia parte, intitulată „Creează-ți povestea”, este acea parte în care autoarea te învață cum să găsești și să creezi propria ta poveste, care să aibă impactul dorit asupra publicului. În această parte, oferă câteva exerciții pe care le poți pune în practică pentru a reuși să creezi povestea ta. Ultimul capitol al acestei părți îți spune când să spui povestea ta. Exemplele însoțesc și informațiile din această parte, pentru a face totul mai clar și mai simplu.
Povești cu lipici – o carte pentru toți cei care își doresc să ajungă la publicul țintă
Am citit cu drag și interes cartea „Povești cu lipici” și sunt sigură că voi mai reveni la ea de fiecare dată când voi simți nevoia să reîmprospătez informațiile despre storytelling din memoria mea. cred că această carte ar fi de real ajutor tuturor celor care își doresc să afle secretele storytellingului și să le folosească pentru a spune povești de succes ale brandului lor. Mi-a plăcut stilul de scriere și faptul că este nu doar un ghid, ci și o adevărată colecție de povești prin care autoarea exemplifică foarte bine puterea unei povești bine spuse în comparație cu a unei povești nu tocmai poveste.
Vă recomand cu mare drag cartea „Povești cu lipici”, cu siguranță veți descoperi în ea informații valoroase! O găsiți pe site-ul editurii Act și Politon.
Iata o carte de care as avea si eu nevoie 🙂 Multumesc pentru recenzie si recomandare!
Cu drag! E tare interesantă și utilă. 🙂
Multumesc de recomandare, Eva! 🙂 Orice scriitor, avocat, afacerist sau politician ar trebui sa isi faca rost de aceasta carte! 😀
Cu drag! Categoric! Este o carte extrem de utilă pentru profesioniștii din diverse domenii.Și e scrisă atât de frumos, încât o poate citi oricine, chiar și cine ia pentru prima dată contact cu ideea de storytelling.