Night – Monica Ramirez

Night – Monica Ramirez

Cu fiecare nouă carte citită de la Monica Ramirez, mi se confirmă tot mai mult că este o autoare extraordinară. De data aceasta, am avut ocazia să citesc romanul „Night”, un fantasy de nota zece, pe care l-am citit cu sufletul la gură. De la ideea în sine, la personaje și fiecare detaliu care conturează povestea, romanul „Night” este unul pe care n-ai cum să îl uiți.

Viață și moarte, iubire și ură, adevăr și secrete… toate se împletesc pentru a forma o poveste care depășește limitele imaginației. Subiectul mi s-a părut inedit, iar personajele sunt atât de frumos conturate, încât fac ca povestea să se desfășoare în fața ochilor cititorului precum un film. Povestea este împărțită în trei părți, fiecare desfășurându-se într-o altă locație. Locurile sunt descrise în detaliu, făcându-l pe cititor să se simtă ca parte a locațiilor în care se desfășoară acțiunea.

Viața de dincolo de moarte

Protagonista este Night MacMoon, fantoma unei tinere care a murit cu mai bine de un secol în urmă, în 1915, la doar 19 ani. Povestea ei este spusă chiar de către ea, pe măsură ce evenimentele din prezent o determină să își amintească despre viața ei în Crescent City, orașul unde s-a născut și unde a trăit.

Domeniul Turner, unde locuiește fantoma lui Night, este scos la vânzare de ultimii moștenitori. Atunci este momentul în care se declanșează acțiunea, povestea, întrucât potențialii cumpărători anunță că o fantomă bântuie domeniul. Eira, agentul de imobiliare, anunță incidentul și la locul faptei este chemat Jaxon Clark, un Eliminator extrem de competent, renumit pentru succesul său în a elimina fantomele și a curăța locul de acestea.

Night este însă o fantomă experimentată, care a avut timp să învețe cum să își ducă existența în noua sa formă, ajungând să deprindă trucuri pe care nu multe fantome le cunosc. Astfel, ea este hotărâtă să nu se lase la Jaxon, ci pornește un adevărat război cu acesta, din care cel mai puternic sau mai inteligent are să iasă învingător.

În paralel cu lupta dintre Night și Jaxon, fata dezvăluie povestea ei de viață, ajungând până la momentul morții și după. Ni se dezvăluie o tânără harnică și bătută de soartă, rămasă orfană de mică, nevoită să lucreze la cei înstăriți pentru a-și duce traiul, o fată care se îndrăgostește de persoana greșită, iar sentimentele îi sunt împărtășite. Însă uneori iubirea nu învinge, așa cum am văzut în basme, ci duce la tragedii. La fel a fost și în cazul ei.

Night și Jaxon duc un război între morți și vii

Night și Jaxon sunt amândoi puternici și hotărâți, ambii sunt deciși să iasă învingători în acest război dintre morți și vii. Ea este iscusită și atentă la detalii, îl urmărește îndeaproape pentru a-i anticipa fiecare mișcare. În schimb, el este sigur pe el, convins că îi știe fantomei modul de gândire și, mai mult, are certitudinea că știe totul despre fantome și că acestea sunt conduse de furie și doar atât.

Lucrurile iau întorsături neașteptate pe măsură ce Night își descoperă noi abilități și chiar găsește alte fantome pe care își dorește să le salveze de nemilosul Eliminator. Jaxon devine tot mai fascinat și chiar obsedat de singura fantomă care a reușit să îi scape printre degete în întreaga lui carieră și este dispus să riște totul pentru a o distruge. Astfel, războiul dintre ei se extinde și amenință să facă numeroase alte victime, pe măsură ce Jaxon o urmărește pe Night, iar aceasta se străduiește să își găsească un loc unde să aibă parte de liniște.

Povestea este frumoasă și complexă, cu o gamă largă de emoții pe care personajele le transmit cititorului, cu acțiune alertă și suspans. Pe măsură ce Night își spune povestea – din viața pe care a trăit-o și de după ea – descoperim iubiri, trădări, comploturi, prietenie, secrete și blesteme.

Suspansul atinge cote maxime la fiecare întâlnire dintre Night și Jaxon, cititorul dorindu-și cu ardoare să afle care va ieși învingător din acest război al lor. Recunosc că am adorat-o pe Night și povestea ei, iar finalul mi-a adus un mare zâmbet pe față, întrecându-mi toate așteptările.

„Night” este o carte excepțională, un fantasy extrem de inspirat și de bine scris, așa cum autoarea Monica Ramirez ne-a obișnuit în toate cărțile sale.

Cartea, la fel ca restul cărților autoarei, se află în curs de retipărire. Urmăriți-o pe autoarea Monica Ramirez pentru a afla când și unde apare cartea și de unde va putea fi comandată. Credeți-mă, vă doriți să citiți acest fantasy!

1 thought on “Night – Monica Ramirez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.