Sufletul lumii – Camelia Cavadia

Sufletul lumii – Camelia Cavadia

Spuneam de curând pe rețelele de socializare că mi se făcuse dor de o carte care să mă țină prinsă cu sufletul între paginile ei, motiv pentru care am luat de pe Libris cartea „Sufletul lumii”, de Camelia Cavadia. În urmă cu câțiva ani, am citit romanele „Vina” și „Măștile fricii” și am avut ocazia să particip la o lansare de carte a autoarei, astfel că știam că orice carte de ea este o adevărată evadare din cotidian, o poveste care te prinde și te farmecă de la primul la ultimul cuvânt, chiar dacă este una dramatică, tristă sau dureroasă.

Despre „Sufletul lumii” pot spune că m-a prins cu totul între paginile ei și mi s-a lipit de suflet, unde va rămâne, cu siguranță, mult timp de acum încolo. Și asta nu doar pentru stilul aparte al autoarei, nu doar pentru poveștile ce par spuse de bătrâni la gura sobei, ci și pentru doza de paranormal pe care o conțin. Povestirile din această carte sunt situate la granița dintre real și imaginar și, recunosc, a fost o adevărată bucurie să descopăr această latură a autoarei.

Un alt lucru care m-a făcut să îndrăgesc această carte a fost faptul că regăsim aceleași personaje în mai multe dintre poveștile din carte. Astfel, deși nu este un roman, la final am ajuns să simt că am citit o „istorie” completă a unora dintre personaje, frânturi din viețile acestora conturându-se frumos pe parcursul cărții, făcând legătura între diferitele povești.

„Sufletul lumii” – o carte pe care o citești cu sufletul și cu mintea deschise

Cartea „Sufletul lumii” cuprinde 12 povestiri, în care personajele sunt oameni simpli, de la oraș sau sat, oameni cu bucurii și suferințe, cu povești de viață care merită spuse. Cum spuneam, elementul comun în povestiri sunt personajele, care sunt aceleași în unele dintre povești, contribuind astfel la crearea unei stări de familiaritate pe măsură ce cititorul dă pagină după pagină. Un alt element comun este îmbinarea realului cu imaginarul, care nu doar că mi-a plăcut, pasionată fiind de partea mai paranormală a vieții, ci mi-a și amintit de poveștile pe care le auzeam în copilărie spuse de bunicii de la țară.

Pentru mine, cartea aceasta a reprezentat o lectură fascinantă și plăcută, exact genul de lectură de care aveam nevoie acum. Este o carte de citit cu sufletul și cu mintea deschise, deoarece poveștile din ea trebuie înțelese și acceptate exact așa cum sunt. Pentru mine, lecturarea acestei cărți a fost o adevărată bucurie și, dacă aveți deschiderea spre a citi povești de viață, de suflet, situate chiar la granița cu paranormalul, atunci cu siguranță veți dori să citiți cartea „Sufletul lumii”. Ba mai mult, veți fi încântați de aceasta!

4 thoughts on “Sufletul lumii – Camelia Cavadia

    1. Mulțumesc! Chiar merită, sunt sigură că o să-ți placă. Eu mai am una singură pe care nu am citit-o, deși o am de când a apărut aproape. S-ar putea să o citesc zilele astea, prea mă tentează acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d