Surprize și vești despre autorul Brunno Livadaru

Pe Brunno Livadaru am avut ocazia să îl cunosc online acum mai bine de un an și jumătate. Pe atunci lucram la Editura Petale Scrise, astfel că am avut ocazia să îi corectez romanul, „Profetul Tenebrelor”. Am fost fascinată de stilul său de scriere, de ideea ingenioasă și absolut nebunească, precum și de povestea în sine. Încă de atunci am vrut să scriu despre carte, însă întâmplarea a fost că am corectat romanul său când treceam prin una dintre cele mai grele perioade, astfel că am tot amânat, din lipsă de timp și de creativitate, ajungând să amân de tot. Totuși, promit acum oficial că voi reveni și cu o recenzie a cărții, la un moment dat.

Subiectul romanului „Profetul Tenebrelor” este unul atipic și tocmai asta m-a făcut să cred, încă de la început, că această carte nu va trece neobservată. Și m-am bucurat în acest weekend să aflu că am avut dreptate în privința romanului său de debut! Mai exact, „Profetul Tenebrelor” a câștigat premiul pentru debut al anului 2022 la Festivalul AntareSFest de la Brașov.

Cu Brunno pot spune că sunt prietenă, o prietenie începută în online și reconfirmată în această vară, când am avut ocazia neprețuită de a-l cunoaște și personal, față în față, participând la lansarea fizică a cărții mele, „Blondă în acțiune”.

„Profetul Tenebrelor” și nominalizarea sa la premiul „Cel mai bun volum de proză scurtă debut” în cadrul AntareSFest

Și, cum ne leagă o prietenie de aproape doi ani, am fost, cred eu, printre primele persoane care au aflat că romanul „Profetul Tenebrelor” a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun volum de proză scurtă debut”. Așa cum era și normal, mi-am manifestat bucuria la aflarea veștii și i-am urat succes. Brunno, caracterizat de o modestie ieșită din comun, modestie presărată și cu o doză uimitoare de scepticism, mi-a destăinuit că pentru el a fost importantă nominalizarea în sine și participarea la acest eveniment, unde avea să întâlnească numeroși scriitori și invitați de seamă. În timp ce eu eram sigură că romanul său va câștiga premiul pentru care a fost nominalizat, el se străduia să îmi demonstreze contrariul, cu argumente cât se poate de firești într-o astfel de situație.

De ce eram eu sigură că romanul său va câștiga? În primul rând, pentru că am avut încredere în acest roman încă de când l-am corectat. Simpla idee de a transforma râmele în personaje principale ale unui roman mi s-a părut suficient de nebunească încât să „prindă” la public. Apoi, povestea în sine, pe care eu am asemuit-o cu o analogie a societății noastre, mi s-a părut fascinantă și convingătoare.

Apoi, „Profetul Tenebrelor” a fost prezentat în cadrul emisiunii „Cartea Săptămânii” de pe Canal 33, unde domnul Vicențiu Popa a avut o prezentare cât se poate de frumoasă a cărții.

Surprize de la autorul Brunno Livadaru

În plus, autorul Brunno Livadaru își surprinde cititorii periodic, cu vești care mai de care mai îmbucurătoare, dovedind că este un scriitor talentat și plin de creativitate. De curând, povestea sa, „Ultimul tren”, a apărut în Antologia SF publicată la Editura Pavcon. În această poveste, Brunno Livadaru a abordat un subiect actual și care stăruie pe buzele tuturor în ultimul an – inteligența artificială (AI). Mai exact, povestea prezintă sistemul de învățământ din viitor, bazat tocmai pe inteligența artificială.

O altă reușită a autorului a fost apariția în Revista CSF, publicată de asemenea la Editura Pavcon, a poveștii „Loteria Orbilor”. Mai mult, această poveste a fost aleasă ca poveste principală pe copertă, veste care m-a bucurat nespus.

Revenind la romanul „Profetul Tenebrelor”, alături de reușitele menționate anterior, a fost o veste extraordinară să aflu că acesta a fost nominalizat la secțiunea „Cel mai bun roman al anului 2022” la ROMCON. Mi s-a confirmat, astfel, că am avut dreptate în privința romanului, în care am crezut încă din prima și pe care l-am recomandat cu orice ocazie cititorilor din cercul apropiaților mei și nu numai.

Și, cunoscându-l pe Brunno Livadaru, am ocazia să vă mai dezvălui o veste din culisele nevăzute ale vieții sale de scriitor. Mai exact, vă avertizez că pregătește un roman de-a dreptul trăsnit! O să vă placă, vă asigur!

Așadar, stați cu ochii pe scriitorul Brunno Livadaru, deoarece este un scriitor cu mult potențial, cu idei ieșite din comun și cu abordări dintre cele mai surprinzătoare! Sunt sigură că în viitor vom avea ocazia să citim multe alte povești și romane care îi poartă semnătura, iar eu una de abia aștept să mai citesc ceva scris de el.

2 thoughts on “Surprize și vești despre autorul Brunno Livadaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.