Între două zodii – Ruxandra Popa

Între două zodii

După ce am citit cartea „Paznicii Întunericului”, am fost curioasă să mai citesc și alte cărți scrise de tânăra autoare Ruxandra Popa, întrucât am zis atunci că are un stil de scriere plăcut și este o autoare promițătoare. Recent a publicat o nouă carte, „Între două zodii”, pe care am reușit să o citesc în zilele care au trecut. Am pornit cu așteptări destul de mari și mă bucur să afirm că acestea mi-au fost satisfăcute.

Ruxandra nu se dezminte nici de această dată, ci ne demonstrează că are imaginație, presară poveștile cu multă iubire și nu se dă în lături de la o documentare temeinică, pentru a se asigura că poveștile ei sunt cât se poate de realiste și credibile, chiar dacă sunt încadrate în categoria Fantasy.

Poveste cu zodii

De data aceasta, autoarea ne poartă pașii în Tărâmul Maeștrilor, un tărâm condus de cei doisprezece Patroni ai Zodiilor, unde locuitorii se numesc Zodicieni. Tărâmul Maeștrilor este format din Tribul Focului, Tribul Pământului, Tribul Apei și Tribul Aerului, iar aceste patru Triburi sunt despărțite unele de altele de Pădurea Umbrelor. În mijlocul Pădurii Umbrelor este situată Academia Zodiilor, instituție în care zodicienii pot învăța să își controleze elementul zodiacal. Numai cei mai talentați și bine pregătiți pot trece de examenul de admitere organizat de Patroni, examen constituit dintr-o serie de teste extrem de dificile.

Blue și Pearl sunt două orfane, crescute de bunicii lor adoptivi, Karl și Onna, care, deși locuiesc împreună, nu sunt căsătoriți și nu par să se înțeleagă prea bine. Blue dă semne că are talente excepționale, motiv pentru care Oracolul de Apă al Zodiei Pești acceptă să o pregătească pentru examenul de admitere la Academia Zodiilor.

De cealaltă parte, îi cunoaștem pe Lloyd și Luke, doi frați rămași orfani de mic. Luke, fratele mai mare, tocmai a fost acceptat la Academia Zodiilor, iar Lloyd, deși se bucură pentru el, se simte singur și disperat din cauza situației sale.

Povestea aduce în prim-plan numeroase alte personaje pe parcurs, fiecare dintre ele jucând un rol esențial în aceasta. Îi cunoaștem și pe alți elevi de la Academie, precum și câțiva profesori și, bineînțeles, pe Patronii Zodiilor.

Reușim să aflăm ce s-a întâmplat cu aceștia, care inițial au fost Zei, iar ulterior au rămas doar Patroni ai Zodiilor, însemnați cu puteri mai mari decât cele ale zodicienilor de rând.

Între două zodii – un fantasy frumos și captivant

Cartea ne prezintă o poveste bine pusă la punct și presărată nu doar cu romantism, ci și cu scene pline de suspans. Adrenalina atinge cote maxime pe alocuri, ținându-l pe cititor captiv între paginile cărții „Între două zodii”.

Mi-a plăcut modul în care este construită povestea și, deși sunt multe personaje, fiecare dintre ele având un rol esențial în poveste, firul narativ este ușor de urmărit. În plus, se simte interesul, chiar pasiunea, autoarei pentru astrologie, iar această pasiune este împletită de minune cu documentarea temeinică, pe care am perceput-o printre rânduri.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui roman fantasy plin de imaginație, dar bine documentat și scris cu atenție la detalii, vă recomand cu drag cartea „Între două zodii”.

Romanul „Între două zodii”, de Ruxandra Popa poate fi comandat pe site-ul Editurii Petale Scrise.

4 thoughts on “Între două zodii – Ruxandra Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.