nOMadă – Ioana S. Bogorodea

nOMadă – Ioana S. Bogorodea

Cartea „nOMadă”, de Ioana S. Bogorodea, mi-a atras atenția încă de când a apărut. Totuși, am amânat citirea ei, pentru că, recunosc, aveam oarecare emoții. Descrierea de pe coperta patru nu mi-a dezvăluit prea multe (și foarte bine a făcut!) și astfel nu știam la ce să mă aștept de la această carte. Totuși, ieri dimineață m-am lăsat învinsă de curiozitate și am luat cartea la citit. Și tare mă bucur că am făcut-o!

Am avut parte de o lectură surprinzătoare, captivantă, „proaspătă”. Cartea abordează un subiect inedit, aducând la lumină o idee paranormală. Este scrisă foarte bine, cu atenție la detalii, într-un stil alert, care îl captează pe cititor și îl convinge să dea pagină după pagină, până ajunge la finalul poveștii.

Geanina Călător și povestea ei ca Nomadă

Geanina Călător este o tânără extrem de bolnavă, pensionată mult prea devreme din cauza stării sale precare de sănătate. Cercetătoare și genul femeii „șoarece de bibliotecă”, nu a apucat să se bucure de viață mai deloc, nu a gustat din plăcerile și frumusețea vieții. Însă are șansa de a experimenta diverse trăiri și vieți, fiind nomadă. Mai exact, când corpul ei se află sub amenințarea morții, sufletul Geaninei poate să migreze în alt corp, pe care îl „posedă” fără ca sufletul persoanei respective să simtă că împarte corpul cu un alt suflet.

Totuși, există un risc atunci când Geanina trece într-un alt corp. Mai exact, corpul respectiv urmează să moară la scurt timp după. Pentru a supraviețui, Geanina este nevoită să se mute repede într-un alt corp, aflat la o distanță mică. Exact ca în orice, există reguli foarte stricte.

Poate că totul ar fi perfect pentru Geanina, dacă nu ar exista Robert, un alt nomad, de fapt, nomadul de la care a aflat ea totul despre această existență paranormală. Robert, un nomad cu un puternic simț al dreptății și moralității, vrea să se asigure că Geanina piere de tot, pentru a nu distruge alte vieți. El o consideră pe Geanina o criminală și este convins că existența ei va duce la morți bruște, în lanț.

nOMadă – un roman deosebit, cu un subiect inedit

Geanina este genul de personaj față de care nu știi ce sentimente să manifești. Uneori îți dă impresia că ar fi anti-eroina, un personaj cu intenții criminale sau cu un comportament josnic, prin acțiunile pe care le face, însă alteori îți inspiră milă sau compasiune, te face să îi înțelegi pe deplin deciziile, chiar dacă nu ești neapărat de acord cu ele.

Cartea este scrisă într-un ritm alert și îl poartă pe cititor printr-o serie de experiențe și trăiri. Cititorul o însoțește pe Geanina în diversele sale vieți „împrumutate”, în care ajunge să trăiască sentimente pe care nu le-a trăit în corpul ei original, așa cum aflăm de la ea pe parcursul poveștii.

Mie mi-a plăcut tare mult cartea și ideea aceasta de nomad care poate continua să trăiască și după ce corpul său moare. Mi se pare un subiect inedit, pe care autoarea l-a abordat cu pricepere. În ciuda reținerilor pe care le-am avut inițial cu privire la această carte, neștiind la ce să mă aștept de la ea, sunt plăcut surprinsă și mă bucur că i-am acordat șansa de a o citi. A fost pentru mine o lectură deosebită, relaxantă și intrigantă deopotrivă. Vă recomand și vouă cartea și vă asigur că veți descoperi o poveste impresionantă care, în ciuda dimensiunilor reduse, are o doză echilibrată de emoții, stări, mister și suspans.

Cartea „nOMadă” de Ioana S. Bogorodea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

4 thoughts on “nOMadă – Ioana S. Bogorodea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.