Luceafărul și Aurora – Maria Philip

Luceafărul și Aurora

De curând vă povesteam despre romanul „Doamna palatului”, a autoarei Maria Philip, declarând că este cel mai bun roman al autoarei de până acum. Nu a durat însă mult și a mai publicat un roman, de data aceasta inspirat din capodopera „Luceafărul”, a lui Mihai Eminescu. O alegere inspirată și grea, ținând cont de cât de renumită este poezia amintită. Recunosc că am avut emoții din acest motiv, însă autoarea m-a surprins plăcut și de această dată.

„Luceafărul și Aurora” este un roman fantasy erotic, care aduce în prim-plan povestea unei muritoare și a unui demon al pasiunilor carnale. Întregul roman este savuros, însă finalul chiar m-a încântat. Și, de fapt, cred că tocmai finalul a fost asul din mânecă în cazul acestei cărți. Asta deoarece povestea în sine este frumoasă și captivantă, dar de finalul ei depindea cât de mult se diferențiază de alte cărți, de fapt. Și, credeți-mă, finalul este magic, este precum cireașa de pe tort sau funda care finisează un cadou frumos ambalat.

Aura și Lucian

Aura este o tânără fecioară, rămasă fără mamă de la o vârstă fragedă. Tatăl ei s-a recăsătorit de curând, însă ceea ce nu știe nimeni este că noua mamă vitregă a Aurei este o femeie rea, mânată de interese necurate. A adus cu ea și pe fiul său, Vincențiu, care îi devine frate vitreg Aurei. Atât mama vitregă, cât și Vincențiu insistă ca Aura să se căsătorească. Tatăl fetei și cu soția sa pleacă într-o călătorie, lăsând-o pe tânără în grija fratelui vitreg. Acesta o trimite cu trăsura să își cunoască viitorul soț. Pe drum, trăsura este atacată, iar Aura fuge într-o pădure pentru a scăpa de urmăritori.

Pădurea este una blestemată și îi aparține lui Lucian, demonul pasiunilor carnale. Acesta are de luat o decizie grea atunci când o găsește pe Aura în pădurea lui. Nu o poate lăsa să moară, ea fiind nevinovată. Însă salvarea ei este riscantă pentru el.

După ce este salvată de necunoscutul din pădure, Aura nu îl poate uita și, întoarsă la casa ei, începe să îl invoce. Din acel moment, Lucian începe să facă parte din viața Aurei. Și, deși este un demon al pasiunilor carnale, nu se poate atinge de Aura, fata fiind o fecioară nevinovată. Însă Lucian mai are o problemă: este blestemat pe vecie de către o vrăjitoare, ceea ce îi complică existența.

Demonul află că familia fetei îi vrea răul și este responsabilă pentru atacul din pădure. Aura nu mai este în siguranță în casa ei, deși îl poate invoca pe demon oricând dorește sau are nevoie de el.

Luceafărul și Aurora – un fantasy erotic fascinant

Prin ce încercări vor trece cei doi, ce este cu blestemul pus asupra lui Lucian și cum va evolua povestea dintre el și Aura vă las să descoperiți singuri, citind cartea. Și chiar vă recomand să o citiți, întrucât „Luceafărul și Aurora” este un roman fantasy erotic fascinant, pe care eu una l-am savurat.

Sunt de părere că autoarea a exploatat excepțional poezia „Luceafărul”, dezvoltând pe baza lui o poveste frumoasă și emoționantă, presărată cu elemente fantasy și cu scene erotice, devenind astfel o poveste complexă și completă.

Romanul „Luceafărul și Aurora” de Maria Philip poate fi comandat de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

4 thoughts on “Luceafărul și Aurora – Maria Philip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d