Când trebuie să schimbăm suzeta bebelușului?

Bebelusul tau foloseste suzetele BIBS din cauciuc natural? Ai observat că noua suzetă arată mai mică în comparație cu cea veche? Nu-ți face griji, există o explicație simplă pentru acest fenomen.

Cauciucul natural din latex se extinde.

Cauciucul natural din latex este un material 100% natural realizat dintr-un fluid lăptos lipicios extras din arborele Hevea. Lichidul este rafinat in cauciucul maro/galben pe care îl cunoști de la suzete; un material super moale, elastic și rezistent, care seamănă foarte mult cu mamelonul moale al mamei.

Dar acesta trece printr-un proces natural de uzura afectat de influențe naturale precum lumina UV, aerul, saliva și căldura. Elasticitatea materialului permite tetinei să-și schimbe forma și dimensiunea din cauza sucțiunii puternice a bebelușului, ceea ce înseamnă că tetina în unele cazuri se poate extinde dacă nu este înlocuita la timp.

Unii copii nu vor accepta o suzetă diferită de cea cu care sunt obișnuiti. Așadar, dacă observati că suzeta se extinde, înlocuiți-o înainte ca cel mic să se obișnuiască cu dimensiunea mai mare a tetinei.

Înlocuiți suzetele

Recomandam inlocuirea suzetelor la fiecare 4-6 saptamani din motive de siguranta, igiena si deoarece tetinele din cauciuc natural, in unele cazuri, pot creste in dimensiune. Ori de câte ori observati o schimbare a materialului, suzeta trebuie înlocuită.

Suzetele din cauciuc natural trebuie înlocuite atunci când observați următoarele semne:

  • Modificări la suprafață
  • Modificări de dimensiune
  • Schimbarea formei
  • Ruperea materialului
  • Devine fragila sau lipicioasa

Înlocuiți suzeta imediat dacă observați oricare dintre aceste modificări. Când bebelușul are dinți, asigurați-vă că trageți tetina în toate direcțiile și verificati-o cu atenție înainte de utilizare. De asemenea, nu uitati, ca trebuie sa înlocuiți suzeta la primul semn de deteriorare.

2 thoughts on “Când trebuie să schimbăm suzeta bebelușului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.