Narcisistul – Alexandra Condrat

Narcisistul – Alexandra Condrat

Dacă ai citit „Vicios”, cu siguranță îți vei dori să citești și „Narcisistul”, de Alexandra Condrat, cu atât mai mult cu cât în noul roman regăsim personaje din primul. Cele două cărți pot fi citite și independent, însă personaje, locuri și întâmplări din „Vicios” sunt amintite și în „Narcisistul”. Spre deosebire de primul roman al autoarei, în acesta nu regăsim atât de mult umor și atâtea scene amuzante, dimpotrivă, autoarea a încercat o abordare mai dramatică și serioasă.

Însă, la fel ca „Vicios”, și „Narcisistul” este o carte lejeră, perfectă pentru relaxare, care se citește rapid și ușor. Cu accente psihologice și referințe spirituale, cartea iese ușor din tiparele obișnuite. Singurul lucru care mi s-a părut că îngreunează puțin lectura a fost alegerea numelor personajelor, patru dintre personajele principale având nume oarecum similare – Laur, Luca, Laura și Lorena –, iar la fel se întâmplă și în cazul a două personaje care apar doar amintite în poveste – Analisa și Ariana.

O poveste de dragoste sau nu prea?

Laur este un narcisist, așa cum aflăm încă din primele pagini. Este obișnuit să agațe mereu altă fată, să le seducă pe toate fetele întâlnite și să escrocheze femei cu bani, pentru a-și asigura un trai pe placul său. Și toate astea îi vin la îndemână, datorită aspectului său fizic atrăgător și a atitudinii de macho convins, sigur pe el și extrem de încrezător în sine. La cei 43 de ani ai săi, schimbă zilnic partenera, nefiind dispus să își întemeieze o familie.

De cealaltă parte, o cunoaștem pe Lorena, o fată de 18 ani, cuminte și liniștită, a cărei viață este dată peste cap din cauza unor zvonuri în liceu. Îi are alături pe sora ei, Lorena, și pe vecinul său nepopular, Luca. Însă totul explodează atunci când Lorena începe o relație cu Laur. Deși relație e cam mult spus, având în vedere că Laur doar se folosește de ea, dând bine în fața tuturor să aibă o parteneră atât de tânără.

Deși Laur se folosește de Lorena, având și alte partenere în paralel cu ea, putem spune că și-a găsit nașul… și nu în Lorena, ci în cei apropiați ei, care nu pot să stea degeaba și să vadă cum Lore a lor se distruge din cauza unui bărbat. În scenă intră în scurt timp și Amanda, femeia pe care Laur o escrochează de o vreme, păcălind-o că o iubește doar pentru a o determina să îi trimită bani. Însă, când Laura și Maximilian (prietenul Laurei), ajutați de Luca, încep să își desfășoare planul, corăbiile lui Laur încep să se înece, rând pe rând.

Narcisistul – o poveste scurtă, dar complexă

Povestea se desfășoară în 160 de pagini, însă pe parcursul acestora au loc multe evenimente, personajele trec printr-o serie de întâmplări și emoții. „Narcisistul” este o carte pe cât de scurtă, pe atât de complexă, cu o acțiune destul de alertă și cu întorsături de situație care apar când te aștepți mai puțin.

Romanul „Narcisistul” de Alexandra Condrat poate fi achiziționat de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

4 thoughts on “Narcisistul – Alexandra Condrat

  1. Frumoasa recenzie! Un roman super-amuzant, dar si foarte bun in oglindirea unor tipare psihologice des intalnite! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.