Doamna Palatului – Maria Philip

Doamna Palatului – Maria Philip

Unele cărți te atrag din prima, altele, abia după ce ajung în mâinile tale. Însă adeseori ai surpriza ca tocmai o carte pe care nu ai fost convins că vrei să o citești să te încânte atunci când decizi, totuși, să îi dai o șansă. Exact asta am pățit eu cu „Doamna Palatului”, de Maria Philip, carte care, recunosc, nu m-a atras inițial, când am auzit despre ce este vorba. Însă, odată ce cartea a „căzut” în mâinile mele, am fost tare curioasă să văd ce se ascunde dincolo de coperta superbă și de prezentarea de pe coperta 4. Am și luat-o la citit de cum a ajuns la mine și mărturisesc că a fost o surpriză plăcută.

Am citit toate cărțile scrise de Maria Philip și, deși toate mi-au plăcut, „Doamna Palatului” este de departe preferata mea dintre ele. Acum, după ce am citit-o, pot spune cu toată încrederea că este cea mai bună carte a autoarei, cel puțin până acum. un dark fantasy medieval, cu accente erotice foarte frumos integrate în poveste, „Doamna Palatului” este o carte pe care, deși nu am fost sigură că vreau să o citesc, am savurat-o și o recomand cu drag.

Lisa și Wilton

Lisa-Claire Wilford este o tânără care lucrează ca însoțitoare. La cei 25 de ani, este considerată cam bătrână pentru a se mai căsători, însă un defect la picior o face nedorită de bărbați. În urma unei căzături, fata a rămas schiloadă, medicii nedându-i vreo șansă la recuperare. Pentru a-și ajuta familia să trăiască, a ales să lucreze. În timpul balului organizat pentru Rose, a cărei însoțitoare este, Lisa este abordată de un tânăr care pare să o cunoască. După o scurtă discuție, este răpită de el și dusă departe de locul în care trăia.

Răpitorul este Wilton, un tânăr cu aspect impunător, cu un aer de cuceritor, dar pe care Lisa nu îl simte ca fiind un bărbat periculos. Însă Wilton are un secret în ceea ce îi privește viața și originile, el făcând parte dintr-un clan cu reguli stricte și nu tocmai plăcute.

La palatul lui Wilton, Lisa îi cunoaște pe cei doi bărbați din familia acestuia: Ralth și Howard, doi bărbați duri, cu aer periculos. Wilton chiar o avertizează să nu se apropie de ei.

Deși viața la palat este destul de liniștită, după cum observă Lisa încă de la început, totuși există un nor care planează asupra cetății. Femeile însărcinate dispar și sunt găsite ulterior moarte, cu burțile sfârtecate și feții mâncați. Wilton se străduiește din răsputeri să îl găsească pe criminal, cu atât mai mult cu cât povestea l-a afectat în mod direct.

„Doamna Palatului” – un dark fantasy erotic fascinant

Povestea decurge frumos și captivant, stârnind curiozitatea cititorului. Scenele erotice completează peisajul, făcând astfel ca povestea să fie potrivită pentru cititorii oricărui gen, fie ei cititori de historical romance, dark fantasy sau erotic.

Pentru mine, cartea aceasta a fost o surpriză plăcută, m-a bucurat să simt o evoluție a autoarei în descrierea scenelor, iar îmbinarea de stiluri ale poveștii mi s-a părut fascinantă. Povestea are puțin din toate, de la suspans la erotism, elemente fantasy și romance, fiind astfel un roman pe cât de scurt, pe atât de complex. Cât despre final, pot spune că a fost peste așteptări. Dacă întreaga poveste m-a captivat, ei bine, finalul m-a lăsat efectiv fără cuvinte.

Așadar, vă recomand cu tot dragul cartea „Doamna Palatului”, dacă vă doriți o lectură care să vă țină între paginile cărții, fără a o putea lăsa din mână până nu o terminați de citit.

Cartea „Doamna Palatului” de Maria Philip poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

7 thoughts on “Doamna Palatului – Maria Philip

  1. Înțeleg perfect experiența de a fi surprins plăcut de o carte la care nu ai fost convins că vrei să o citești. Exact asta s-a întâmplat și cu mine și “Doamna Palatului” de Maria Philip. Deși inițial nu m-a atras ideea de a citi o carte dark fantasy medieval cu accente erotice, am fost captivat de poveste de la început până la sfârșit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.