Symphony. Până la ultima notă! Volumul I – Cristinne CC

Symphony

Cu un titlu sugestiv, de o muzicalitate aparte, „Symphony. Până la ultima notă!” este o carte deosebită, diferită de orice am citit până acum. Este totodată un volum al controverselor, deoarece muzica însoțește fiecare pagină într-un fel aparte, dar se îmbină cu o poveste dură, presărată cu scene de-a dreptul sângeroase. Muzică și luptă, exact așa ar putea fi descris din cât mai puține cuvinte acest volum al autoarei Cristinne CC.

Citisem de la autoare primele două volume ale seriei „Ephialte”, „Începutul unui coșmar” și „Trezirea unui coșmar”, precum și volumul „Recviem pentru Alisia. Coșmarul lui Maximilian Novac”, din aceeași serie. Cu toate astea, citind „Symphony” am avut impresia că stilul este total diferit de cel din seria „Ephialte”. Recunosc că mi-a luat destul de mult timp să citesc cartea, deși aveam dorința să descopăr povestea, simțeam și nevoia să iau pauze dese înainte de a avansa cu lectura, de parcă era necesar să se așeze ceea ce tocmai citisem, să se digere informația primită.

„Symphony. Până la ultima notă!” este un fantasy original, ieșit din comun. Întâlnim aici lumi și personaje despre care eu, cel puțin, nu am mai citit până acum. În plus, mi-a plăcut faptul că autoarea a ales că lege întreaga poveste de muzică, să îi dea o semnificație aparte muzicii în această serie.

Un nume frumos pentru un asasin desăvârșit

Vă surprinde alăturarea acestor cuvinte? Ei bine, aflați că Symphony este protagonista acestui volum și este o Purtătoare de Obscuritate, un asasin antrenat să ucidă la comandă. Conform celor din Casa Ezotericilor, Symphony are menirea de a salva omenirea de Obscuritate. Ea este ajutată de Tapasul său, Valeria, care știe cum și când să intervină pentru a o liniști pe Symphony, astfel încât aceasta să nu cadă pradă Obscurității din ea în momente nepotrivite.

Lucrurile o iau razna când Symphony este urmărită. Din acel moment, totul în viața celor două partenere se năruie. Sunt prinse în mijlocul unui aparent complot, care se lasă cu o luptă pe viață și pe moarte. Ce deznodământ are această luptă pentru Symphony vă las să descoperiți singuri, citind cartea.

În paralel cu povestea lui Symphony, ni se dezvăluie o poveste din tărâmul Obscurilor, unde o avem drept protagonistă pe Sithia. Aici, avem ocazia să aflăm despre așa-numitele fluctuații ale personajelor, care dispar pe neașteptate, doar pentru a reveni ulterior în lumea lor, fără vreo explicație pentru absența respectivă.

Symphony – un fantasy care îmbină muzicalitatea cu imaginația

„Symphony. Până la ultima notă!” este un fantasy care nu poate fi povestit și explicat, ci trebuie citit. Desigur că aș putea să vă ofer diverse detalii din carte, însă orice detaliu în plus ar putea strica plăcerea lecturii și nu-mi doresc asta, deoarece cartea aceasta trebuie citită – cu ochii și urechile (metaforic vorbind).

Menționarea muzicii îi conferă un plus de originalitate și frumusețe acestei cărți, în timp ce scenele sunt descrise în detaliu, astfel că ți le poți imagina, le vizualizezi pe măsură ce citești cartea.

Așadar, dacă vă doriți un fantasy deosebit, original și fermecător, vă recomand cartea „Symphony. Până la ultima notă!”.  

4 thoughts on “Symphony. Până la ultima notă! Volumul I – Cristinne CC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.