3 idei de gustări sănătoase cu Vitamix

3 idei de gustări sănătoase cu Vitamix

De câteva luni am început să folosesc diverse produse de pe Vitamix. Luna aceasta, fiind începutul primăverii, un nou colet a ajuns la mine, însoțit de o provocare. Și, recunosc, chiar provocator mi s-a părut să îndeplinesc această condiție, fiind ceva nou pentru mine să folosesc unele dintre produsele din acest colet. Mai exact, am primit provocarea de a folosi produsele din colet pentru a prepara gustări sănătoase, în cadrul campaniei „Primăvară sănătoasă cu Vitamix”.

3 idei de gustări sănătoase cu Vitamix

Iată ce am avut în colet:

Desigur că prima idee a fost să amestec fulgi de ovăz cu fructe confiate într-un iaurt simplu. Apoi, stând puțin pe gânduri, am ajuns la concluzia că asta e deja ceva mult prea obișnuit, prea banal și că aș vrea să încerc ceva nou. Așa se face că, vorbind cu prietena mea, Anita, și cu verișoara mea, căutând puțin pe internet, am găsit 3 idei de gustări sănătoase pe care le-am adaptat și le-am pregătit și pe care vreau să vi le prezint și vouă.

1. Fulgi de ovăz în lapte

Vorbind cu prietena mea, Anita, mi-a dat o idee pentru un mic dejun sănătos și consistent. Știind că ea este o adevărată expertă în bucătărie, în special când vine vorba despre preparate sănătoase, am avut toată încrederea să merg pe mâna ei. Așadar, am pregătit de seara într-un bol fulgi de ovăz, cu o linguriță de sirop de agave, peste care am turnat lapte cât să acopere fulgii de ovăz. Am dat la frigider și am lăsat până dimineața, să se umfle fulgii în lapte.

Dimineața, am scos ovăzul cu lapte de la frigider și am presărat deasupra fructe confiate de merișor, stafide brune, migdale crude și am adăugat ca bonus un biscuit cu cocos.

2. Biscuiți cu făină de secară, sirop de agave și migdale

Tot căutând idei de rețete cu ingredientele din colet, am dat peste o rețetă de biscuiți și mi-a venit ideea să o adaptez, astfel încât să fie pe placul nostru și să folosesc ingredientele din colet. Am făcut o porție mică, mai exact o tavă (18 bucăți), deoarece neștiind dacă sau cum vor ieși, am vrut să evit o eventuală risipă de ingrediente.

Ingrediente:

– 1 gălbenuș de ou

– 100 g unt

– 2 linguri lapte cald

– 1 lingură sirop de agave

– 1 esență de vanilie

– o mână de migdale măcinate

– făină de secară cât cuprinde (aproximativ 200 g)

Mod de preparare:

Am amestecat ingredientele și am frământat aluatul până a devenit consistent, fără să se lipească de mâini, dar nici să nu fie prea tare. L-am învelit într-o pungă și l-am dat la frigider pentru aproximativ o oră.

Apoi, am întins aluatul și am decupat forme, pe care le-am așezat în tava cu hârtie de copt. Am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute, până biscuiții s-au rumenit.

Ca și consistență a aluatului după coacere, mi-au plăcut mult mai mult biscuiții aceștia decât cum îi făceam înainte, cu făină albă.

3. Batoane cu fulgi de ovăz și fructe

Vorbind cu verișoara mea, ea mi-a dat ideea să încerc să prepar batoane musli. Am tot căutat rețete și am găsit o grămadă, însă voiam ceva cât mai simplu și rapid. Așadar, m-am oprit asupra unei rețete pe care, la fel ca în cazul biscuiților, am adaptat-o nevoilor și preferințelor noastre.

Ingrediente:

– 60 g unt

– 20g sirop de agave

– 150 g fulgi de ovăz

– fructe confiate de merișor

– stafide brune

– migdale crude mărunțite

– susan

*Ulterior, am mai adăugat aproximativ 100g unt, 40 g sirop de agave și o lingură de zahăr.

Mod de preparare:

Am topit într-o cratiță untul cu siropul de agave și l-am lăsat să fiarbă puțin. Separat, am amestecat fulgii de ovăz, cu merișorul, stafidele, migdalele mărunțite și susan. După ce untul a fost topit și fiert, am adăugat peste el amestecul de cereale și fructe și am amestecat bine.

Am pus compoziția în tavă și am dat-o la cuptor pentru aproximativ 15 minute. În rețeta originală scria 30 de minute, însă deja era rumenit bine batonul, astfel că l-am luat de la cuptor.

Am lăsat la răcit, iar când să tai… surpriză! Nu am reușit, pentru că întreaga compoziție s-a desfăcut. Așadar, am pus din nou unt, sirop de agave și o lingură de zahăr la fiert, am readăugat compoziția și am amestecat-o pe foc. Am pus compoziția într-o caserolă din plastic și am dat-o la congelator.

Batoanele au ieșit excelent în cele din urmă. Gustoase și sățioase, textura exact cum mă așteptam, iar avantajul este că pot fi ținute câteva zile la frigider.

Gustări sănătoase cu Vitamix

Mă bucur că am avut ocazia să testez aceste rețete de gustări sănătoase. Am folosit și până acum produse diverse luate de pe Vitamix, dar cu siguranță voi continua să le folosesc și, mai mult, voi continua să pregătesc diferite gustări sănătoase.

2 thoughts on “3 idei de gustări sănătoase cu Vitamix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: