Top 3 ingrediente pentru cosmetice în trend

Top 3 ingrediente pentru cosmetice în trend

În comerț există o mulțime de produse cosmetice menite să ne ajute să ne menținem tenul tânăr, indiferent de vârstă. Însă, pe măsură ce noi tehnologii se dezvoltă, sunt descoperite ingrediente tot mai performante, menite să transforme cremele și serumurile în adevărate soluții inovatoare demne de a purta titlul de „produs-minune pentru întinerire”. Azi îți voi prezenta trei astfel de ingrediente pentru cosmetice, care sunt folosite în prezent și apreciate de toți cei care promovează ideea de cosmetice pentru întinerire.

Top 3 ingrediente pentru cosmetice

1. Peptide

Peptidele sunt considerate de către industria produselor de înfrumusețare ca fiind un ingredient-minune pentru îngrijirea pielii. Peptidele sunt lanțuri de aminoacizi care formează anumite proteine. Printre cele mai cunoscute proteine peptidice se numără colagenul, cheratina și elastina, toate fiind importante pentru menținerea elasticității tenului.

Peptidele se găsesc în mod natural în corpul nostru, însă atunci când cantitatea lor scade, tenul își pierde elasticitatea și se formează ridurile. Din acest motiv, este recomandat să folosim o cremă cu peptide pentru a suplimenta acele proteine care scad și a stimula, astfel producția de colagen.

Iată care sunt principalele beneficii ale peptidelor:

– Estompează ridurile, prin stimularea producției de colagen.

– Datorită nivelului mai ridicat de colagen, împiedică îmbătrânirea prematură a tenului.

– Sporesc elasticitatea și fermitatea pielii.

– Au efecte antiinflamatoare, reducând în special inflamația cauzată de expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete.

– Accelerează vindecarea leziunilor cutanate, datorită faptului că stimulează procesul de regenerare a pielii.

2. Niacinamida

Niacinamida este o formă de vitamina B3, iar utilizată în cosmetice, aceasta ajută la tratarea diverselor neplăceri ale pielii, cum ar fi acneea sau eczemele. Ajută la construirea proteinelor din piele și la blocarea umidității, pentru a preveni potențialele daune cauzate de factorii de mediu cum sunt vântul și praful.

Niacinamida este considerată a fi un ingredient prețios în produsele cosmetice. În special dacă te confrunți cu acnee, riduri sau pete pigmentare, ar fi bine să iei în considerare să utilizezi o cremă cu niacinamide.

Iată care sunt principalele beneficii ale niacinamidei:

– Oferă fermitate pielii.

– Întărește bariera lipidică.

– Minimizează înroșirea și petele, întrucât reduce inflamația pielii.

– Micșorează porii.

– Reglează sebumul.

– Protejează pielea împotriva daunelor cauzate de expunerea la razele ultraviolete.

– Ajută la tratarea hiperpigmentării.

– Minimizează ridurile fine.

– Protejează împotriva stresului oxidativ.

3. Bakuchiol

Bakuchiol este un ingredient natural utilizat pentru îngrijirea pielii. Provine din frunzele și semințele plantei Psoralea corylifolia, cunoscută sub denumirea de babchi. Acest ingredient se folosește în produsele pentru îngrijirea pielii încă din anii 1970, însă doar după ce eficacitatea sa a fost dovedită prin studii a început să devină popular. Este utilizat în special pentru tratarea acneei și pentru efectul său antiîmbătrânire. Funcționează similar cu retinolul, stimulând producția de colagen.

Așadar, dacă ai acnee sau îți dorești să îți menții tenul tânăr, dar vrei să eviți posibilele efecte negative ale retinolului, poți utiliza în schimb o cremă cu bakuchiol sau un ser cu acest ingredient.

Iată care sunt principalele beneficii ale bakuchiolului:

– Reduce semnele îmbătrânirii.

– Uniformizează nuanța pielii.

– Ajută la calmarea și vindecarea pielii.

– Este blând cu pielea.

Tu ce ingrediente pentru cosmetice preferi să folosești?

Există nenumărate ingrediente considerate ca fiind miraculoase pentru ten. Printre cele mai populare în prezent se numără peptidele, niacinamidele și bakuchiolul. Fiecare dintre aceste ingrediente are anumite beneficii, însă toate au ca rol principal menținerea aspectului tânăr al pielii și tratarea diverselor probleme ale tenului. Tu folosești creme cu vreunul dintre aceste ingrediente pentru cosmetice?

4 thoughts on “Top 3 ingrediente pentru cosmetice în trend

  1. Am auzit de aceste ingrediente minunate pentru ten, dar nu am în rutină niciunul, neapărat să le am. Mulțumesc pentru informațiile prețioase, pun accent pe ten, vreau sa fie tânăr și sănătos cât mai mult timp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.