LUNA MARTIE ADUCE IN PRIM-PLAN UN NOU EVENIMENT ESENTIAL DESPRE AUTISM

Asociația pentru Sănătate Mintală a Copilului, alături de Asociația Împreună cu Zâmbet și Asociația Special Kids-Copii Speciali organizează la București, în data de sâmbătă, 18 martie, la Sala Dalles, o nouă conferință despre autism.

Evenimentul tratează tema „Schimbare de paradigmă în autism. Autismul – cauză sau efect al altor tulburări? Dezbatere: consumul excesiv de ecrane la bebeluși poate cauza comportamente asemănătoare autismului?”.

Conferința își propune să schimbe modul în care trebuie priviți copiii ce au fost diagnosticați cu autism și să dezvăluie ce este, de fapt, autismul și care sunt căile terapeutice și medicale prin care se poate trata, pentru a oferi celor afectați o viață cât mai aproape de normalitate.

Evenimentul va aborda pe larg subiectul autismului, de la cauze, analize și protocoale de tratament, până la terapii de recuperare, terapii adiționale și terapii holistice.

Autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, care se poate trata, însă, dacă recuperarea începe cât mai devreme. “Cu cât este mai mic copilul, cu atât creierul are o flexibilitate mai mare și, bineințeles, procesul terapeutic de recuperare are o eficiență sporită”, a menționat Marius Teodor Zamfir, psiholog clinician psiholog clinician – Președinte al Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului.

Conferința îi va avea ca invitați speciali pe Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi Severin, şeful cabinetului de investigaţii psihologice şi analiză comportamentală, pe Conf. Univ. Dr. Budişteanu Magdalena, care va oferi informații despre “Sindroamele genetice cu comportamente de spectru autist”, Conf. Univ. Dr. Carmen-Michaela Creţu, pentru a prezenta “Riscul infectiilor parazitare la copilul cu autism” și Dr.Adelina Glangher, care va avertiza asupra “Tulburării  de somn în autism”.

Psihologi, medici, părinți și studenți sunt așteptați să se înscrie la conferința din 18 martie pe site-ul dedicat, www.conferinteautism.ro, unde se regasesc informatii complete despre eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.