EDVIN MARTON vă invită la  ROCK SYMPHONY! Un spectacol de excepție pe 20 aprilie la Sala Palatului

Comunicat de presă

Tenorul Alin Stoica și dirijorul Daniel Jinga sunt invitații speciali ai artistului.

Edvin Marton revine în România cu cea mai apreciată producție muzicală a sa, Rock Symphony! Concertul va avea loc pe data de 20 aprilie de la ora 20:00 la Sala Palatului din București și face parte din turneul mondial pe care artistul îl începe luna aceasta. Pe scena îi vor fi alături tenorul Alin Stoica și Daniel Jinga, dirijorul Orchestrei Metropolitane București.

Artistul promite un show electrizant, completat cu numeroase surprize menite să încânte publicul încă de la primele acorduri. Conform etichetei originale, vioara Antonius Stadivarius la care cântă în prezent Edvin Marton a fost realizată în anul 1699 și a fost evaluată la 7 milioane de dolari.

Orchestra Metropolitană București va evolua alături de Edvin Marton, sub bagheta magică a dirijorului Daniel Jinga. Deschiderea dirijorului față de proiecte muzicale inedite i-a adus, pe parcursul carierei, colaborări de succes cu artiști de notorietate precum: Gheorghe Zamfir,  Angela Gheorghiu, Valentina Naforniță, Teodor Ilincăi, Felicia Filip, PHOENIX, IRIS, Smiley, Marius Moga, Vlad Miriță și mulți alții.

Si câștigătorul prestigiosului premiu Luciano Pavarotti, tenorul Alin Stoica  va urca pe scenă alături de celebrul violonist. Alin Stoica este una dintre cele mai iubite voci ale Operei Naționale București. S-a născut în 1987 în București și a absolvit Conservatorul în anul 2011. A participat la numeroase concursuri și a câștigat, printre altele, marele premiu la Concursul Paul Constantinescu și premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition Grand Prix de l’Opéra.

„Îmi place să fiu pe scenă. Cred că aceasta este misiunea mea, de aceea mă aflu pe această planetă, pentru a transpune publicul, prin muzica mea, într-un loc unde dragostea se unește cu virtuozitatea.”                                                                                                                                                                  Edvin Marton

Violonist și compozitor, Edvin Marton a cucerit inimile publicului de pe 5 continente. Artistul a câștigat și o medalie de aur la prestigioasa competiție internațională de vioară din Canada ( 1997), un premiu MTV Music Award (2008) și concursul Eurovision (2008). În 2006 a câștigat premiul Emmy pentru cea mai bună compoziție originală și a cucerit audiența internațională după colaborarea sa inedită cu cei mai cunoscuți campioni mondiali și olimpici la patinaj artistic.

A început să cânte la vârsta de 5 ani, pe când își dorea să impresioneze o fată la grădiniță. După ce studiat la școli prestigioase, precum Tchaikovsky Music School, Music Academy din Budapesta, Music Academy din Viena și Juilliard School of Music din New York, Edvin s-a impus ca un adevărat romantic în genul crossover clasic. A vândut peste 5 milioane de albume în întreaga lume și a susținut peste 1.000 de concerte în locații emblematice precum Sala Filarmonicii din Berlin, Sala de concerte din Viena, Festivalul Internațional de la Shanghai sau Jocurile Olimpice de la Torino.

Edvin Marton, artist de origine maghiară, născut în Ucraina acum 49 de ani, mânuiește o vioară prețioasă, Antonius Stradivarius „Auer, Benvenuti”, realizată în 1699. Artistul a primit vioara în anul 1997 după ce a castigat concursul internaţional de vioară “Golden Violin Award” desfăşurat la Montreal, în Canada. Celebra vioară Stradivarius a aparținut Băncii Elveţiei și i-a fost oferită lui Edvin pentru folosinţă privată pe toată durata vieţii.

Vioara Stadivarius cu un sunet unic este cea prin care artistul își încântă publicul cu interpretări inedite ale unor melodii rock legendare, dar și compoziții originale. Deși este un mare iubitor al muzicii clasice, Edvin Marton a simțit că trebuie să adapteze compozițiile pe gustul noilor generații și chiar să compună piese pline de originalitate.

Concertul Rock Symphony unul dintre proiectele sale de succes, construit pe baza unei fuziuni muzicale între clasic și contemporan,  a cucerit marile scene ale lumii cu ritmuri de la Vivaldi la Metallica.

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului din data de 20aprilie 2023, sunt disponibile atât online pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.salapalatului.ro, cât și la casa de bilete a Sălii Palatului sau în rețeaua Iabilet.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.