Informații și recomandări pentru îngrijirea mâinilor

Informații și recomandări pentru îngrijirea mâinilor

Atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii, majoritatea tindem să acordăm atenție doar sau în special feței, ignorând adeseori îngrijirea mâinilor. Totuși, nu ar trebui să neglijăm mâinile când ne gândim la îngrijirea pielii, deoarece ele sunt expuse constant la mediul înconjurător, la poluanții din aer și la spălarea excesivă. Din acest motiv, îngrijirea mâinilor este vitală.

Mâinile sunt primele pe care se observă semnele îmbătrânirii, din cauză că, deși sunt cea mai folosită parte a corpului, sunt și cele mai neglijate când vine vorba de îngrijirea pielii. Ne dăm seama că le-am neglijat abia când este prea târziu, când devin uscate sau crăpate, iar atunci căutăm cu disperare soluții să le tratăm, să ajutăm pielea de pe mâini să se refacă. Neglijând îngrijirea mâinilor, le lăsăm fără apărare împotriva semnelor de îmbătrânire, precum pigmentarea, deshidratarea și ridurile.

Trei produse de care ai nevoie pentru îngrijirea mâinilor

Acum, că ai văzut de ce este important să ai grijă de mâinile tale, este bine să știi care sunt cele trei produse esențiale în îngrijirea zilnică a mâinilor tale.

1. Gel curățare mâini

Ai nevoi de un gel curățare mâini pentru a înlătura impuritățile. Mâinile sunt expuse constant la factori externi, motiv pentru care gelul pentru curățarea mâinilor este indispensabil. Cunoscut și ca gel dezinfectant sau gel antibacterian pentru mâini, este extrem de util atunci când nu ești acasă și nu ai posibilitatea de a te spăla pe mâini. Îl poți păstra în geantă, pentru a-l folosi oricând e necesar.

2. Mască mâini

O mască mâini este necesară pentru o îngrijire suplimentară a mâinilor. Masca pentru mâini catifelează, netezetște, hidratează pielea și îți protejează mâinile de îmbătrânire. Este concepută pentru a hidrata, a hrăni și a menține umezeala în pielea mâinilor. În plus, ajută la întărirea barierei pielii, prin formarea unui strat protector. Folosind o mască de mâini de 1-2 ori pe săptămână, poți evita ca mâinile tale să devină uscate și cu pielea aspră.

3. Cremă de mâini

Crema de mâini este o formulă specială, menită să hrănească pielea de pe mâini și să îi ofere protecția necesară. O cremă de mâini bună calmează mâinile, lăsându-le moi și suple, repară și anulează daunele cauzate de neglijență asupra mâinilor. Crema de mâini combate semnele îmbătrânirii premature și crește nivelul de umiditate și elasticitatea pielii. Folosirea unei creme de mâini ar trebui să fie parte din rutina ta zilnică de îngrijire.

Alte recomandări pentru a-ți îngriji mâinile

Iată câteva recomandări de care ar fi bine să ții cont pentru a-ți îngriji corespunzător mâinile:

  • Păstrează o cremă de mâini în geantă pentru a o putea aplica de câte ori este necesar, fie după ce te speli pe mâini, fie când le simți uscate.
  • Când expui mâinile la substanțe chimice dure, cum ar fi în timpul curățeniei folosind diverse produse destinate acestui scop, poartă mănuși pentru a-ți proteja mâinile.
  • Iarna, poartă mănuși când ieși din casă, pentru a proteja mâinile împotriva frigului.
  • Când aplici crema de mâini, masează ușor, pentru a ajuta pielea să absoarbă mai bine crema și, implicit, să se bucure din plin de beneficiile acesteia.
  • Păstrează-ți mâinile curate și hidratate în permanență.

Tu câtă atenție îngrijirii mâinilor?

4 thoughts on “Informații și recomandări pentru îngrijirea mâinilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: