Cum să adopți obiceiuri sănătoase pentru a reveni în formă și cum să le păstrezi întregul an

Topul celor mai importante obiective pentru 2023 include realizarea de exerciții fizice, a mânca mai sănătos și a slăbi pe primele trei locuri [1], acestea fiind importante și anul trecut [2]. 

Sărbătorile de iarnă aduc relaxarea și mesele îmbelșugate, dar și potențiale kilograme în plus. Începutul de an vine însă cu speranță, dorință de schimbare și cu obiective concrete. Există și o modalitate prin care aceste obiective și hotărâri de Anul Nou pot fi atinse mai ușor, iar obiceiurile sănătoase pot fi păstrate mai mult timp [3]. Un studiu a arătat că, pentru a reuși să își atingă obiectivele propuse, persoanele care au pus accent pe a începe un nou obicei și nu pe a evita sau înceta o activitate, au avut mult mai mult succes. Cu alte cuvinte, în loc să se spună “nu voi mai mânca grăsimi și dulciuri în exces” devine “voi începe fiecare zi cu un mic dejun sănătos și voi mânca un fruct zilnic”, iar “nu voi mai fi atât de sedentar” poate deveni “voi merge patru zile pe săptămână la sală” sau “voi face în fiecare zi o jumătate de oră de exerciții fizice acasă” .

Pentru un mic dejun delicios și sănătos, Mixit, compania cehă ce produce amestecuri personalizate de musli și fructe liofilizate, recomandă amestecurile pentru 6 săptămâni de musli sănătos. Setul include trei amestecuri: Detox, Digestie și metabolism și Echilibru și este potrivit deopotrivă pentru cei care acum vor să înceapă să adopte un stil de viață sănătos, dar și pentru cei care vor să mențină un astfel de stil. Amestecurile incluse sunt bogate în acizi grași sănătoși și necesari, minerale nelipsite și vitamina C, datorită fructelor liofilizate, ceea ce face ca aceste amestec să se constituie în startul potrivit zile.

Pentru cei care vor să se bucure de amestecurile Mixit și la birou, ca o gustare, există varianta Mixit 2go – Set 6 săptămâni de musli sănătos – 2go care, pe lângă mixurile de musli include și o caserolă fabricată din plastic fără BPA. Aceasta este formată din două compartimente separate, ideale pentru Mixit și lapte, iaurt sau smoothie-uri. Cutia se poate utiliza în cuptorul cu microunde, poate fi spălată în mașina de spălat vase și este potrivită pentru frigider și congelator. Setul este și o idee excelentă de cadou pentru prietenii sau membrii familiei care decid să adopte un stil de viață sănătos.

„Începutul de an este un moment excelent pentru a adopta obiceiuri sănătoase. Dincolo de orice hotărâre de Anul Nou, toți oamenii vor să fie sănătoși, iar un stil de viață sănătos presupune o alimentație care să ne aducă nutrienții de care avem nevoie. Amestecurile de 6 săptămâni de musli sunt apreciate de oameni din toate țările în care Mixit este prezentă pentru că oferă un mic dejun sănătos, gustos și variat, ușor de preparat și chiar de luat la birou” a declarat Martin Wallner, cofondator Mixit. „Îi invit așadar pe toți oamenii care și-au propus să slăbească ori să mănânce mai sănătos în acest an să ia în calcul descoperirea studiului, să își propună acțiuni simple, ușor de implementat, concrete, în locul evitărilor și le transmit că se pot baza pe produsele Mixit pentru a-i susține în demersul adoptării și păstrării unui stil de viață sănătos” a mai adăugat Martin Wallner.

Despre Mixit.ro

Mixit este un magazin online în care clienții își crea propriul mix de cereale, müsli, fructele uscate și nucile preferate.

În prezent pe site există peste 70 de ingrediente diferite: baze de cereale, fructe uscate, nuci, semințe, precum și delicii precum ciocolata, condimentele sau mini fursecuri. Oferta Mixit include și amestecuri deja pregătite, create de nutriționiști, dar și ingrediente speciale pentru persoanele care suferă de boala celiacă sau alergici la anumite tipuri de alimente.

Alte produse din sortimentul Mixit sunt ciocolatele Mixit, cu un conținut de ciocolată neagră de calitate 70%, îmbogățită cu fructe liofilizate și nuci sănătoase. Pe site se găsesc și Mixitky, batoane de müsli, băuturi pudră, mixuri sărate de alune și brânzeturi. Întrucât Mixit consideră că și ambalajul este de o importanță deosebită, tuburile companiei sunt concepute cu mult drag. Clientul Mixit poate alege livrarea prin curieri sau colectarea personală din punctele Packeta.

[1] https://www.statista.com/chart/29019/most-common-new-years-resolutions-us/

[2] https://www.statista.com/chart/26577/us-new-years-resolutions-gcs/

[3] https://www.sciencealert.com/giant-scientific-study-confirms-the-best-way-to-achieve-your-new-year-s-resolutions

Acest articol este un guest post

2 thoughts on “Cum să adopți obiceiuri sănătoase pentru a reveni în formă și cum să le păstrezi întregul an

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.