O nouă apariție la chioșcuri pentru copiii care vor să fie cititori de sărbători!

Există basme și există povești. În basme, protagoniștii trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți, binele învinge întotdeauna și totul e alb sau negru, nuanțele fiind, în mare parte, evitate. Cu poveștile e… altă poveste. Lucrurile sunt ceva mai complicate, mai apropiate de viața de zi cu zi.

În această din urmă categorie se încadrează și cartea Fulgerele m-au gonit acasă, de Amber Lee Dodd. Personajul principal, Amelia Hester McLeod, poartă numele a două exploratoare celebre – Amelia Earhart și Lady Hester Stanhope – și locuiește pe o insuliță aflată chiar sub Steaua Nordului. Amalia se confruntă atât cu probleme deloc neobișnuite în lumea contemporană – despărțirea părinților, adaptarea la un nou mediu și, deloc de neglijat, cu dislexia –, cât și cu probleme ce țin de domeniul fantasticului (la urma urmei, vorbim totuși despre un roman din genul Fantasy), fiind nevoită să se confrunte cu magia neagră.

Este o poveste înduioșătoare, în care o fetiță își înfruntă spaimele și nesiguranța, pornind într-o aventură care are ca scop final – cum altfel? – nu doar salvarea familiei, ci și a noii ei lumi. Amalia își alimentează curajul și imaginația cu ajutorul modelelor ei, aventuriere și exploratoare celebre care s-au remarcat de-a lungul timpului, personaje reale care influențează și modelează un personaj imaginar. Iată și o nuanță de feminism care nu face decât să îmbogățească o poveste în care aventura și pericolele sunt prezente la fiecare pagină.

Iar la finalul cărții, cititorii sunt răsplătiți cu o colecție de portrete ale exploratoarelor care au inspirat-o pe eroina romanului, având astfel posibilitatea să-și aleagă propriul model.

În luna decembrie, la chioșcurile de presă din toată țara vă așteaptă trei romane fantasy pentru copii de gimnaziu:

Twister de Juliette Forrest, o poveste plină de aventură, magie și mister din care micuții cititori vor învăța despre puterea prieteniei. Twister, o fată curajoasă și inteligentă care își caută tatăl dispărut, pornește într-o călătorie plină de peripeții, în care înfruntă un vrăjitor malefic folosindu-se de puterile magice ale unui colier care te poate transforma într-un lup, într-o furtună sau într-un râu învolburat.

Apariție la chioșcuri: luni, 5 decembrie; preț: 29.90 lei.

Fulgerele m-au gonit acasă de Amber Lee Dodd, un roman despre o fată care se străduiește să se adapteze schimbărilor din familie, dar și de la școală, unde are probleme în a-și găsi cuvintele potrivite (suferă de dislexie) și în a-și face prieteni. În ziua în care împlinește 11 ani, Amelia își pune o dorință secretă, iar o furtună magică se dezlănțuie și amenință toată insula și pe locuitorii acesteia. În plus, Amelia începe să dispară și să apară brusc în diferite locuri de pe insulă, unde găsește obiecte care au legătură cu familia ei și care o ajută dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui și, totodată, să-și găsească propriul drum în viață.

Apariție la chioșcuri: luni, 12 decembrie; preț: 29.90 lei.

Pog, străjerul casei de Padraig Kenny, spune povestea unei creaturi mici și blănoase care locuiește în podul unei case. Într-o zi, cei doi copii care locuiesc acolo îl descoperă și pornesc împreună într-o aventură palpitantă, luptând împotriva bâzdâganiilor – niște creaturi mai ciudate și mai puțin prietenoase decât simpaticul Pog – și păstrând tărâmul oamenilor neatins de forțele întunecate.

Apariție la chioșcuri: luni, 19 decembrie; preț: 29.90 lei.

2 thoughts on “O nouă apariție la chioșcuri pentru copiii care vor să fie cititori de sărbători!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d