Moștenirea: Făuritoarea de Vise – Ioana Mihaela Curaleț

Moștenirea: Făuritoarea de Vise

De la autoarea Ioana Mihaela Curaleț am citit doar cartea „Recviem pentru umbre”, iar acum am avut ocazia să citesc și cel mai nou roman al său, Moștenirea: Făuritoarea de Vise. Deși primul roman mi-a plăcut și m-a impresionat, cel din urmă mi s-a părut chiar mai bun. Avem de data aceasta parte de un roman fantasy plin de aventură, cu personaje care mai de care mai fascinante.

Deși povestea începe cât se poate de firesc, având-o în centrul atenției pe Ela, o studentă care a rămas fără bunică și care nu se înțelege cu familia, pe parcurs avem ocazia să cunoaștem diverse personaje dintr-o lume cu totul fantastică. Avem parte de o poveste complexă, de acțiune din plin și de suspans.

O viață aparent banală se transformă într-o experiență plină de suspans

Ela este o studentă obișnuită, cu restanțe și fără prea mulți prieteni. A fost crescută de bunica ei, care însă a murit de câteva luni și i-a lăsat întreaga moștenire nepoatei. Părinții Elei au făcut parte doar episodic din viața ei, însă își doresc cu ardoare averea pe care a moștenit-o fata. În schimb, singura lor grijă este față de fiul lor. Pe Ela o umilesc, o ceartă și chiar o agresează fizic.

În urma unei certe crunte cu părinții, Ela decide să meargă în sat, la casa moștenită de la bunica ei. De altfel, singura ei avere rămasă, după ce i-a dat toți banii mamei sale, în speranța că va fi lăsată în pace. Va afla curând că mama sa nu se mulțumește cu ceea ce a primit de la fată, ci încearcă în continuare să pună mâna pe comori neștiute rămase în casa bunicii.

După ce casa este atacată de un clan de cămătari, având-o ca viză pe Ela, fata face cunoștință cu diverse ființe supranaturale – specii diferite de zâne. Cele trei noi partenere ale ei, Nox, Aurora și Bruma, o ajută pe Ela să scape cu bine din situații-limită, care îi pun viața în pericol.

Alături de acestea, Ela ajunge pe tărâmul lor, unde o așteaptă o serie de evenimente, unul mai periculos sau înspăimântător decât altul. Iar pe parcurs, Ela are parte de vise ciudate, care par să fie mai mult decât simple episoade nocturne, și mai degrabă amintiri de demult și de mult uitate.

Moștenirea: Făuritoarea de Vise – o carte extraordinară, pe care o citești cu sufletul la gură

Este fascinant de urmărit prin câte evenimente trece protagonista. Imaginația autoarei mi-a întrecut toate așteptările. Mi-a plăcut modul în care a îmbinat elemente reale, din viața de zi cu zi, cu elemente care țin de o lume fantastică, supranaturală, cu personaje închipuite sau preluate din mitologie.

Am citit cartea cu sufletul la gură, dorindu-mi să aflu care va fi soarta Elei și, mai mult, cine este de fapt această fată aparent banală, dar care pare să ascundă puteri nebănuite, de care nu este conștientă încă.

Mie mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc cartea „Moștenirea: Făuritoarea de Vise”, motiv pentru care v-o recomand cu mare drag. Deocamdată, aștept cu nerăbdare continuarea, întrucât finalul m-a lăsat în suspans.

Cartea „Moștenirea: Făuritoarea de Vise” de Ioana Mihaela Curaleț poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

5 thoughts on “Moștenirea: Făuritoarea de Vise – Ioana Mihaela Curaleț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d