Cercul magic al Lunii Negre – Cari Thomas

Cercul magic al Lunii Negre – Cari Thomas

Mi-au plăcut dintotdeauna cărțile fantasy despre magie. Așadar, era firesc să nu rezist tentației când am văzut romanul „Cercul magic al Lunii Negre” de Cari Thomas, apărut la Bookzone. Deși, până am terminat de citit cartea am crezut că este roman de sine stătător. Finalul său m-a pus pe gânduri și mi-am început obișnuita documentare, doar ca să aflu că este, de fapt, primul volum al seriei. Se pare că al doilea volum încă nu este scris, așadar va mai dura o vreme până să ajungă și la noi.

Dar astăzi o să vă povestesc despre „Cercul magic al Lunii Negre”, o carte fantastică, exact așa cum este și titlul. O poveste magică, surprinzătoare, plină de suspans și presărată cu o tristețe apăsătoare din cauza suferințelor la care este supusă protagonista. Am citit-o cu drag, cu toate că trebuie să menționez că mi se pare puțin greșită compararea ei cu seria Harry Potter. În afară că ambele sunt despre magie și vrăjitori, nu prea pot spune că am găsit alte elemente comune.

Anna trebuie să devină Legătoare

Protagonista este Anna, o adolescentă care posedă o oarecare doză de magie. Crescută de Mătușa ei, Anna este obligată să își înfrâneze magia și să își cultive extrem de bine autocontrolul. Asta deoarece se pregătește să devină Legătoare. Mătușa ei a crescut-o în acest spirit și ea știe că nu are de ales. Legătoarele sunt un cerc de vrăjitoare care consideră magia ca fiind periculoasă. Mai mult, chiar, magia și iubirea sunt considerate ca fiind lucruri rele și periculoase. Mătușa pare să fie extrem de hotărâtă că aceste două lucruri îi pot pune Annei viața în pericol. Însă Mătușa are secrete bine ascunse, pe care Anna se străduiește din răsputeri să le descopere.

Anna nu și-a cunoscut niciodată părinții. Din ce știe, tatăl ei a strangulat-o pe mama Annei și apoi s-a sinucis. Însă anumite detalii par să lipsească sau să nu se potrivească în poveste, iar Anna devine tot mai curioasă să afle trecutul ei și pe al părinților săi.

În afară de Mătușă, o mai are pe Selene, o veche prietenă de-a mamei sale, care vine doar ocazional în vizită. Însă, atunci când Anna are 16 ani, Selene revine, împreună cu fiica sa, Effie, și cu Attis, prietenul acesteia din urmă.

Cei trei se mută în Londra, iar Effie și Attis merg la aceeași școală cu Anna. La școală, Anna a fost mereu genul de fată invizibilă, iar fata cea mai populară din școală o numea Nimeni. Însă lucrurile se schimbă după venirea lui Effie și Attis.

Se înființează Cercul magic al Lunii Negre

Totul începe să o ia razna la școală, după ce Effie îi dă atenție Annei. Mai exact, Effie le determină pe Anna, Miranda și Rowan să primească detenție, pentru a le aduna la un loc și a avea șansa să le dezvăluie un secret pe care l-a descoperit despre fiecare dintre ele. Effie le convinge că toate au magie și, deși fetele sunt sceptice la început, reușește să le convingă să testeze.

Treptat, încep să se întâlnească frecvent și își întemeiază propriul cerc pentru a face vrăji, Cercul magic al Lunii Negre.

În paralel cu vrăjile aparent nevinovate pe care le fac la școală, Anna începe tot mai mult să fie interesată de trecutul ei și de secretele pe care Mătușa le ține bine ascunse. Acum, că are ajutorul prietenilor ei, simte că poate să aleagă o altă cale decât aceea de a deveni Legătoare și a-și pierde toată magia.

Cum vor decurge lucrurile pentru ea și dacă va reuși să descopere secretele care i-au fost ascunse toată viața, veți descoperi citind cartea.

Cercul magic al Lunii Negre – un fantasy simpatic

Totuși, nu vă lăsați păcăliți de ideea unei povești despre adolescenți și magie, deoarece această carte este mai mult de atât. O să descoperiți nu doar secrete, ci și trădări, vrăji care par să o ia razna și un blestem care amenință viața Annei. Unele personaje vă vor atrage simpatia, doar să se dovedească la final că sunt cu totul diferite de cum le-ați crezut, altele, dimpotrivă, vă vor fi antipatice de la început până la sfârșit.

Mi-a plăcut povestea, stilul de scriere și complexitatea personajelor. Este o carte deosebită, pe care o recomand cu drag tuturor iubitorilor de fantasy și nu numai!

Cartea „Cercul magic al Lunii Negre” de Cari Thomas poate fi comandată de pe site-ul Bookzone.

6 thoughts on “Cercul magic al Lunii Negre – Cari Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d