Tainele timpului. Țara Zeilor – Mihaela Anghel

Primul volum al seriei „Tainele Timpului”, „Lumi pierdute”, mi-a plăcut și am fost curioasă de continuarea acestei serii. Iată că, în sfârșit, a apărut și cel de-al doilea volum, intitulat „Tainele Timpului. Țara Zeilor”. Ei bine, dacă prima carte a seriei mi-a plăcut, trebuie să vă spun că a doua m-a fascinat de-a dreptul. Chiar dacă povestea poate părea ușor mai statică decât în primul volum, firul narativ mi s-a părut mai ușor de urmărit, iar plasarea poveștii în Dacia preromană mi s-a părut o alegere excelentă, care îi conferă poveștii un aer de-a dreptul magic.

În plus, autoarea a redat personajelor graiul vechi, limbajul specific, reușind astfel să poarte cititorii în trecut, într-o lume de mult uitată. Apoi, prin faptul că a redat anumite tradiții vechi, Mihaela Anghel a reușit să îl transpună pe cititor în atmosfera perioadei descrise.

Pe măsură ce citeam, nu o dată mi-au revenit în minte cărțile din seria scrisă de Radu Cinamar. Asta deoarece am regăsit în cartea „Tainele Timpului. Țara Zeilor” anumite detalii pe care le știam din seria menționată. Am aflat la nota autoarei, de la finalul volumului, că a folosit seria lui Radu Cinamar pentru documentarea privind scrierea acestei cărți și recunosc că m-am bucurat să descopăr că a fost așa.

Profesorul Vasile Toma are o misiune

La începutul volumului ne reîntâlnim cu profesorul Vasile Toma, care este pregătit pentru căsătoria cu Lydia. Însă, odată dus în lumea ei, cei doi au parte de o surpriză atunci când Vraciul îl cheamă la el. Acesta îi spune profesorului că, înainte de a-și uni destinul cu cel al Lydiei, este nevoit să pornească într-o misiune. Îi dă de ales între două provocări, iar profesorul alege să plece în Dacia.

Încercarea la care este supus presupune să trăiască timp de un an în Dacia, pentru a-și curăța sufletul și a putea, astfel, să se reîntoarcă la Lydia. Profesorul este transportat printr-un portal în Petrodava, încă înainte de domnia primului rege dac. Acolo este nevoit să inventeze rapid o poveste despre cum a ajuns în acel loc și își spune Te’oma, pentru a se potrivi cu numele din perioada respectivă.

Este preluat de către Brasus, însuși căpetenia caucoensilor, și dus acasă la acesta. Acolo le cunoaște pe cele două fiice ale acestuia, Zora și Măruca. Zora se pregătește să devină preoteasă, motiv pentru care urmează să plece la Sarmizegetusa. Pentru a-și îndeplini misiunea, Te’oma pleacă împreună cu Zora spre Sarmizegetusa.

Alături de fată, începe să învețe tot mai multe despre poporul dac din acea perioadă, le deprinde tradițiile, religia și credința. Desigur, are parte și de întâmplări neașteptate, unele dintre ele punându-i în pericol viața. Însă, mai presus de orice, Te’oma este hotărât să nu influențeze sub nicio formă trecutul în care a ajuns, pentru a nu-și rata șansa de a fi fericit alături de Lydia, în prezentul său.

Tainele Timpului. Țara Zeilor – o poveste magică despre vindecarea sufletului și a karmei și regăsirea iubirii

Aș putea să vă povestesc pe îndelete despre întâmplările prin care trece profesorul Toma, însă îmi doresc să descoperiți și voi povestea, singuri, pentru a simți pe deplin fascinația și bucuria pe care aceasta le induce în cititor. Autoarea a reușit impecabil să creeze atmosfera specifică, să redea anumite tradiții și obiceiuri dintr-o lume de demult, din vremuri la care nici nu ne mai gândim că au existat vreodată.

Pentru mine, lecturarea cărții „Tainele Timpului. Țara Zeilor” a fost fascinație pură, pentru toate elementele pe care le-a descris autoarea, pentru informațiile noi pe care le-am descoperit și pentru povestea în sine. Pentru că povestea din acest volum este una care ne vorbește despre vindecarea sufletului și a karmei, despre modul în care, vindecând trecutul, putem ajunge nu doar să iubim, ci să trăim pe deplin iubirea.

Sunt încântată că am avut ocazia să descopăr o poveste atât de fermecătoare precum aceasta! Din toată inima vă recomand să citiți seria „Tainele Timpului”. Și, recunosc, al doilea volum este categoric preferatul meu din această duologie!

Cartea „Tainele Timpului. Țara Zeilor” de Mihaela Anghel poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

3 thoughts on “Tainele timpului. Țara Zeilor – Mihaela Anghel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.