Infern în paradis – Lucy Clarke

Infern în paradis – Lucy Clarke

Am citit cartea „Infern în paradis” cu sufletul la gură și, de fiecare dată când trebuia să o las jos pentru a-mi vedea de treburi, gândul îmi rămânea la ea, dorindu-mi să descopăr povestea în întregime cât mai curând. Este o carte plină de suspans și care te face să reflectezi puțin asupra vieții și a modului în care adeseori ajungi să te comporți cu cei dragi, fără să te gândești că totul s-ar putea schimba într-o fracțiune de secundă.

Un accident aviatic aduce tragedie în viața a două surori

Lori și Erin sunt două surori care au trăit toată viața împreună. rămase orfane de mici, s-au crescut reciproc. Lori, fiind sora cea mare, i-a fost sprijin în permanență lui Erin. Chiar și când Lori a fost căsătorită, Erin a locuit cu ea. Însă căsnicia lui Lori s-a destrămat din cauză că nu reușea să aibă copii, iar ea a suferit enorm. Pentru a trece peste suferință, i-a propus lui Erin să plece împreună într-o vacanță pe o insulă din Fiji. Pentru excursie, însă, se opresc o noapte în Fiji, urmând ca a doua zi să se îmbarce în avionul care are să le ducă pe insulă.

În seara petrecută în Fiji, cele două surori ajung să se certe, iar Erin spune că nu va mai merge cu Lori în excursie. A doua zi, Lori o așteaptă în zadar pe Erin, sperând că i-a trecut supărarea. Nu îi răspunde la telefon, nu dă niciun semn. Neavând încotro, se urcă totuși în avionul de mici dimensiuni, urmând să se bucure singură de concediu.

La scurt timp după decolare, avionul se prăbușește. Dispare de pe radar, astfel că turnul de control nu are idee ce s-a întâmplat cu el sau unde s-a prăbușit. Erau nouă oameni la bord, dar nu se mai știe nimic despre ei.

După doi ani, Erin încă mai speră să afle ce s-a întâmplat cu sora ei. Jurnalistă de profesie, a încercat prin toate metodele să afle mai multe și să pună presiune asupra autorităților pentru a-i găsi pe pasagerii avionului, fie ei vii sau morți.

Povestea pe două planuri

La doi ani de la nefericitul eveniment, Erin vede un titlu de știre, în care se anunță că pilotul avionului care nu a mai ajuns la destinație a apărut, viu. Acesta a trăit timp de doi ani pe o insulă din Fiji, sub un nume fals, și a lucrat ca muncitor în construcții la un dezvoltator imobiliar. Atunci când i s-a făcut rău, șeful lui l-a dus la spital în Fiji, unde a fost recunoscut ca fiind pilotul avionului dispărut.

Erin se îmbarcă într-un avion și pornește spre Fiji, pentru a discuta cu Mike, pilotul. Acesta nu este însă dispus să spună prea multe despre zborul eșuat sau despre pasagerii care se aflau în avionul respectiv.

În paralel cu povestea lui Erin, care se străduiește să afle adevărul despre avion, despre ce s-a întâmplat cu pasagerii și, în special, cu sora ei, aflăm și povestea lui Lori. Povestea lui Erin se desfășoară în prezent, adică la doi ani după dispariția surorii ei, pe când povestea lui Lori se petrece în trecut, începând cu o zi înainte de prăbușirea avionului și până… veți descoperi voi, citind cartea.

Infern în paradis – un thriller care te ține în suspans

Mi-a plăcut mult cartea „Infern în paradis”, fiind o carte plină de suspans, adrenalină și surprize. Cu toate astea, pe tot parcursul cărții am avut impresia că povestea e inspirată dintr-un film sau serial pe care l-am văzut mai demult. S-ar foarte putea să mă înșel, dar asta am simțit pe măsură ce citeam anumite fragmente din ea.

Dincolo de povestea în sine, de prăbușirea avionului și de dispariția lui Lori și a celorlalți pasageri, cartea are în vedere sentimentele celor două surori, relația lor. Au fost mereu apropiate, erau totul una pentru alta, iar o ceartă fără sens le-a separat pentru totdeauna. Avem, astfel, ocazia să fim părtași la zbuciumul interior al fiecăreia dintre cele două surori. Le vedem cum suferă din cauza certei pe care au avut-o și din cauza separării lor bruște și neașteptate.

Ultimele câteva capitole au fost oarecum previzibile, deși finalul nu a fost chiar cel la care mă așteptam. Totuși, a fost un thriller plin de suspans, pe care l-am savurat din plin.

Cartea „Infern în paradis” de Lucy Clarke poate fi comandată de pe Bookzone.

6 thoughts on “Infern în paradis – Lucy Clarke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.