Cartea familiei care merită mai mult – Dr. Shefali

Cartea familiei care merită mai mult

La Editura Herald găsesc întotdeauna titluri fascinante. M-am bucurat să descopăr o nouă carte de parenting, apărută lunile trecute. Este vorba despre „Cartea familiei care merită mai mult. Cum să descoperim împreună bucuria de a trăi în prezent”, scrisă de Dr. Shefali, psiholog clinician și speaker internațional. Dacă în trecut consideram că nu am nevoie de cărți de parenting, părerea aceasta mi s-a schimbat drastic în ultimii ani, iar faptul că am avut ocazia să citesc anumite cărți de parentaj deosebit de interesante m-a ajutat să le găsesc utilitatea și să descopăr că o carte de parentaj poate (și este) mult mai mult decât o carte care te învață cum să îți crești copilul.

„Cartea familiei care merită mai mult” este una dintre cărțile care mi-a mers direct la inimă. Conține informații utile și ceea ce mi-a plăcut enorm este faptul că autoarea a scris anumite idei pe care le aveam deja, astfel că au venit ca o confirmare a ceea ce simțeam că este important în întregul proces de parentaj. Mai exact, ea nu vorbește atât despre cum să ne „educăm” copiii, ci mai degrabă despre cât este de important să ne dezvoltăm personal noi, părinții, pentru a ne putea ajuta copiii să crească armonios.

În plus, autoarea pune accentul pe trăirea în prezent. În ultimii ani, făcând terapii complementare, meditații și, mai nou, yoga, am tot auzit despre importanța trăirii în prezent și chiar am început să învăț să o practic. Însă m-a bucurat să descopăr acest concept și într-o carte de parentaj, prezentat din perspectiva relației dintre părinte și copil și, în special, a importanței pe care trăirea în prezent o are pentru buna creștere și dezvoltare a copilului.

Cartea familiei care merită mai mult – o carte pe care aș vrea să o citească toți părinții

„Cartea familiei care merită mai mult” mi se pare o carte complexă și foarte bine structurată, din care orice părinte ar avea multe de învățat. Ba chiar mi-ar plăcea să devină ca un fel de lectură obligatorie pentru toți părinții. Autoarea a abordat diverse teme, cum ar fi influența culturii asupra părinților, factorii care declanșează agresivitatea, miturile despre parentaj, reactivitatea, competențele parentale și altele.

Un subiect care mi-a atras atenția în mod deosebit și mi-a dat de gândit, fiind și una dintre temele care îmi „dădea târcoale” de o vreme a fost cel legat de presiunea pe care părinții au tendința de a o pune pe copii pentru a excela la școală și în activități extrașcolare. M-am bucurat să descopăr că autoarea încurajează să nu mai punem presiune pentru note. Eu am fost o elevă ambițioasă, care lua mereu note mari, genul acela de „tocilară”, cum spune adeseori fiica mea despre mine. Cu toate astea, nu am pretenții ca fiica mea să fie la fel și, văzând alți părinți cât se agită pentru note, începeam să cred că eu sunt cea care greșește. Astfel, „Cartea familiei care merită mai mult” a venit pentru mine ca o confirmare a faptului că procedez corect susținând-o pe fiica mea să se dezvolte personal, mai degrabă decât să lupte pentru excelență.

„Cartea familiei care merită mai mult” de Dr. Shefali mi s-a părut cea mai bună carte de parentaj din câte am citit până acum. Este o carte complexă, utilă și scrisă deosebit de frumos. Conține exemple relevante pentru a susține ideile prezentate. V-o recomand cu tot dragul!

Cartea familiei care merită mai mult” de Dr. Shefali poate fi comandată pe site-ul Editurii Herald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.