Cazul inimii furate – M.K. Lynn

Cazul inimii furate - M.K. Lynn

Arhivele unor vânători de demoni în Micul Paris. Volumul I. Cazul inimii furate – M.K. Lynn

Dacă ați ști cu cât drag am citit cartea aceasta! M-a fermecat stilul de scriere, personajele, cadrul aristocrat în care se petrece acțiunea… practic, întregul roman a fost pentru mine o surpriză plăcută. Deși am primele două volume ale seriei „Pene” și îmi tot spun de mult că ar fi cazul să le citesc, le-am tot amânat, tot ce am citit până acum scris de M.K. Lynn fiind povestirea „Justiția Supremă”, din antologia „Petale Scrise. Povestiri cu final neașteptat”. Însă, citind cartea „Cazul inimii furate”, primul volum al seriei „Arhivele unor vânători de demoni în Micul Paris”, am fost cu adevărat convinsă că autoarea M.K. Lynn este talentată și are povești deosebite.

O îmbinare de magie, supranatural și roman detectivistic ne aduce în prim-plan o poveste încărcată cu suspans, mister și o ușoară notă de romantism (care, apropo, este foarte subtil și sunt sigură că a avut rolul de a ne pregăti doar pentru ceea ce va urma în volumele viitoare). 

Cartea, o combinație de fantasy cu mister și detectivist, presărată cu un umor fin, este exact ce aveam nevoie în perioada asta. M-a surprins plăcut atât stilul de scriere, cât și povestea. Cartea „Cazul inimii furate” se citește rapid, întrucât stilul este destul de alert și îl prinde pe cititor în mrejele sale, neoferindu-i posibilitatea de a mai lăsa cartea din mână.

Facem cunoștință cu Leopold și Lisette

Cartea este împărțită în două. Prima parte ne prezintă povestea din perspectiva lui Leopold, asistentul lui Lisette, iar a doua parte este scrisă din perspectiva lui Lisette, Șefa Cabinetului de Investigații Supranaturale. Leopold provine dintr-o familie săracă și a fost salvat de Lisette, care i-a oferit postul de asistent în laboratorul Cabinetului de Investigații Supranaturale. Lisette, pe de altă parte, este o aristocrată răzvrătită, provenită dintr-o familie nobilă, o tânără frumoasă, rămasă văduvă la doar douăzeci și cinci de ani.

Cei doi investighează cazul unui fierar ars în acid demonic. În timp ce această investigație este în desfășurare, cei doi mai descoperă un cadavru, cel al unui cârciumar care pare să se fi spânzurat. Însă în urma investigației, descoperă acid demonic în corpul acestuia.

Astfel, începe o anchetă supranaturală, menită să descopere cine se află în spatele acestor crime. Avem ocazia să cunoaștem gândurile și sentimentele celor două personaje și să descoperim că Șefa, cum o numește Leopold pe Lisette, este o femeie curajoasă, pregătită oricând să lupte cu demonii… la propriu.

Cazul inimii furate – un fantasy cu accente detectivistice

Eu încă sunt fascinată de ceea ce am citit în cartea „Cazul inimii furate”. Stilul de scriere al autoarei M.K. Lynn m-a cucerit iremediabil, la fel și povestea, astfel că aștept cu mare nerăbdare continuarea seriei. Sper din suflet să o citiți și voi, vă asigur că o să vă placă!

Cartea „Cazul inimii furate” de M.K. Lynn poate fi comandată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

5 thoughts on “Cazul inimii furate – M.K. Lynn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.