Cum te pregătești pentru orele de sport de la școală?

Cum te pregătești pentru orele de sport de la școală?

În scurt timp începe școala. Parcă nici nu îmi vine să cred cât de repede a trecut vacanța aceasta. Și, ca niciodată, am început pregătirile pentru școală cu o lună mai devreme. Nu îmi plac agitația și stresul cumpărăturilor de ultim moment, astfel că mă străduiesc să le evit pe cât posibil. Desigur, sunt anumite rechizite, de exemplu, pe care nu le pot cumpăra până nu primim lista de la școală. În schimb, ceea ce pot cumpăra fără să dau greș sunt ghiozdanul și echipamentul necesar pentru orele de sport.

Și, cum sunt sigură că mulți părinți sunt în situația mea, m-am gândit că ar fi util un articol în care să spun cum să te pregătești pentru începerea școlii, punând accent pe echipamentul necesar pentru orele de sport. Însă, înainte de a trece la aceste produse de care ai nevoie, aș vrea să menționez că echipamentul poate să difere în funcție de tipul de sport pe care îl practică elevii la școala respectivă.

Din câte știu eu, principalele sporturi care se practică în școlile din România sunt:

  • Atletismul
  • Gimnastica
  • Fotbalul
  • Baschetul
  • Voleiul
  • Handbalul

La acestea se adaugă și înotul, care este sport obligatoriu sau opțional în anumite școli. Din câte am auzit, chiar și la noi în oraș vor fi incluse ore de înot în cadrul orelor de sport de la școală, în curând. Așa cum sunt sigură că știi deja, în cazul în care copilul practică înotul, are nevoie de echipament special pentru înot, care este total diferit față de echipamentele pentru alte sporturi.

Ce echipament cumperi pentru orele de sport?

Prima categorie la care mă gândesc când vine vorba despre echipament pentru orele de sport este cea de treninguri copii. În principiu, un trening este esențial indiferent de tipul de sport practicat, cu excepția înotului, bineînțeles. Asta cu atât mai mult cu cât orele de sport de la școală îmbină, de obicei, diverse exerciții fizice, fără a se axa pe un singur sport.

Următoarea categorie în care este esențial să mergem este cea de încălțăminte. Poate că nu este valabil în toate școlile, însă la mine în oraș se cere încălțăminte separată pentru orele de sport, iar elevii care nu au încălțăminte de schimb, pe care să o poarte doar în sala de sport, nu sunt lăsați să participe la oră.  Iar pe lângă acest aspect, este recomandat să alegi cu atenție încălțămintea pentru copilul tău, astfel că dacă practică un anumit sport, să aibă încălțămintea corespunzătoare sportului respectiv.

Spuneam la începutul articolului că unul dintre lucrurile pe care le pot cumpăra din timp este ghiozdanul. Ei bine, este necesar un ghiozdan pentru școală, însă de cele mai multe ori, e nevoie și de o geantă sau un rucsac în care copilul să își ducă echipamentul de sport.

Alte accesorii care sunt utile pentru orele de sport de la școală sunt: colanți, pantaloni, tricouri, hanorace, sticle și bidoane sport.

În încheiere

Există diverse modele de echipament pe care le poți cumpăra pentru copilul tău, astfel încât orele de sport de la școală să fie cât mai plăcute. Eu am găsit toate produsele pe Decathlon, unde campania Back to school vine cu prețuri super accesibile pentru oricine. Și, să fim sinceri, oricine se bucură de prețuri bune la produse de calitate, mai ales având în vedere că începutul școlii vine la pachet cu cheltuieli enorme, oricum.

4 thoughts on “Cum te pregătești pentru orele de sport de la școală?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.