Diferența dintre parfumurile arăbești și parfumurile occidentale

Diferența dintre parfumurile arăbești și parfumurile occidentale

Poate ai observat că, în ultima perioadă, tot mai multă lume tinde să folosească parfumuri arăbești. Acestea au devenit tot mai căutate și sunt adeseori oferite drept cadou, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Dar te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre parfumurile arăbești și alte parfumuri? În articolul de azi îți voi spune care sunt principalele caracteristici care diferențiază parfumurile arăbești de parfumurile occidentale.

1. Compoziția și structura diferă între parfumurile arăbești și cele occidentale

Principala diferență dintre parfumuri arăbești și occidentale o reprezintă compoziția și structura. În timp ce parfumurile occidentale conțin un procent mare de alcool, acest lucru nu se regăsește și la parfumurile arăbești. Spre deosebire de cele parfumurile occidentale, cele arăbești nu conțin alcool. Mirosurile orientale sunt obținute prin uleiuri esențiale, respectând tradiția străveche a creării parfumurilor.

Parfumurile arăbești conțin uleiuri naturale, cum ar fi condimente, chihlimbar, lemn de oud, mosc și altele, ceea ce le face cu mult mai durabile decât sunt parfumurile pe bază de alcool.

2. Parfumurile arăbești nu fac o diferență clară între parfumuri pentru femei și cele pentru bărbați

Când vine vorba despre parfumuri arăbești, nu există o diferență clară între cele masculine și cele feminine. Numeroase parfumuri arăbești sunt unisex. De exemplu, dacă îți dorești un parfum arăbesc care poate fi folosit și de către o femeie, dar și de către un bărbat, poți alege parfumul Sospiro Erba Pura, care este un parfum unisex și are ca note de vârf bergamotă, portocală și lămâie, note de inimă constând în tonuri de fructe și note de bază vanilie, mosc alb și chihlimbar.

Spre deosebire de parfumurile arăbești, la cele occidentale se face o separare foarte clară între cele feminine și cele masculine.

3. Aromele parfumurilor arăbești durează mai mult

Persistența parfumurilor arăbești este mai lungă decât a celor occidentale. Asta se datorează concentrației mari din compoziția parfumurilor, întrucât o concentrație ridicată se traduce prin persistența de durată a parfumului. În general, un parfum arăbesc are o persistență de cel puțin 8 ore. De exemplu, dacă îți dorești un parfum arăbesc cu persistență bună, poți conta pe Versace Eros, despre care clienții spun că persistă de la 8 ore în sus.

Concluzie

Când vine vorba despre parfumuri arăbești, este bine să știi că acestea se diferențiază de cele occidentale prin compoziție, structură, persistență și prin faptul că sunt potrivite atât pentru femei, cât și pentru bărbați, fără a face o diferență clară între cele două categorii. Mai mult, chiar, parfumurile arăbești sunt un simbol al calității, intensității și senzualității.

4 thoughts on “Diferența dintre parfumurile arăbești și parfumurile occidentale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.