Continentul pierdut – O.G. Arion

Continentul pierdut – O.G. Arion

Că O.G. Arion are o imaginație bogată cred că nu mai surprinde pe nimeni. Poveștile sale par țesute precum pânza unui păianjen, atât de miraculos, complex și fascinant. Nu face excepție nici cartea „Continentul pierdut”, al doilea volum al seriei „Somnul Zeilor”. În primul volum, „La marginea lumii” am avut ocazia să descoperim teritorii conduse de regi și regine, unde războaiele se poartă pentru putere. De data aceasta, urmărim viețile câtorva personaje pe care le cunoaștem din primul volum al seriei.

Aserthe pleacă în căutarea Cascadiei

Iar unul dintre aceste personaje este nimeni altul decât Aserthe, prințul Elandriei. După ce a studiat mult timp hărțile vechi, care vorbeau despre un continent de mult pierdut: Cascadia, Aserthe își adună o echipă alături de care pornește în expediție, din dorința de a găsi insula misterioasă. Alături de el este și Philibert, prietenul său despre care am aflat în primul volum al seriei, precum și Mazen, care este eliberat din temniță special pentru a-l însoți pe prinț în această expediție. Li se alătură și Oona, o tânără tămăduitoare cu care Aserthe are o relație amoroasă.

Înainte de a porni efectiv în căutarea Cascadiei, Aserthe are de făcut o oprire care îi frânge inima atât lui, cât și frumoasei Oona. Acesta este nevoit să se oprească în Dantell, unde ar trebui să o ia în căsătorie pe prințesa Diomira, așa cum a fost stabilit din rațiuni politice. Însă ceea ce descoperă odată ajuns în cetatea Dantell îl eliberează de această promisiune: prințesa a murit, răpusă de molima sângerie, care pare să se fi extins rapid în ultima perioadă.

După ce participă la funeraliile prințesei, regele cade la înțelegere cu Aserthe, susținându-l în călătoria pe care urmează acesta să o facă. Echipajul mai primește un membru din cetatea Dantell, pe care regele îl trimite pentru a uita de suferința de a-și fi pierdut persoana iubită. Astfel, echipajul pornește din nou în călătorie.

În portul Mareh, din Dantell, Aserthe reușește să cadă la înțelegere cu căpitanul Jury, pentru a-l ajuta pe el și echipajul său să străbată mările. Are nevoie de la căpitanul Jury de corabie, iar acesta îi asigură nu doar corabia, ci și echipajul.

Cascadia

Pe drum întâlnesc câteva obstacole, însă viața are să le rezerve surprize de proporții atunci când Aserthe și echipa sa ajung pe o insulă. Ceea ce descoperă pe măsură ce se scurg zilele expediției îi uimește, dar le și presară nenumărate pericole în cale.  Odată ajunși în Cascadia, o parte din echipaj rămâne pe insulă, în timp ce Aserthe, însoțit de câțiva dintre colegii de expediție, pornește în descoperirea teritoriului.

Expediția are să le aducă numeroase surprize, printre care se numără și câteva de-a dreptul neplăcute. Sunt prinși prizonieri, își pierd membri din echipaj, sunt la un pas de a fi uciși cu toții. Însă, indiferent de câte greutăți întâmpină, nu își pierd curajul, ambiția și speranța.

Dar despre cum va fi expediția lor pe teritoriul re-descoperit Cascadia veți afla singuri, citind cartea. Vă asigur că veți avea ocazia să descoperiți o poveste fascinantă, cu suișuri și coborâșuri pe care le întâmpină personajele în calea lor, cu emoții și personaje cât se poate de interesante.

Cealaltă parte a poveștii

Iar dacă aveați impresia că întregul volum „Continentul pierdut” se axează pe expediția lui Aserthe, ei bine, aflați că v-ați înșelat. Capitolele alternează poveștile lui Aserthe cu cele ale altor personaje, printre care var Rokkas și prințul Blayne.

Var Rokkas rămâne la conducerea Elandriei. Misiunea sa nu este deloc una ușoară, întrucât, în lipsa prințului Aserthe, este nevoit să mențină pacea în teritoriu, să aibă grijă de prințesa Elah și să se asigure că prințul Blayne este în siguranță la Școala din Lokkras.

Blayne, pe de altă parte, este nevoit să părăsească școala în grabă, pentru a-și salva viața.

Continentul pierdut – un fantasy medieval care te cucerește

Capitolele se succedă frumos, având astfel ocazia să descoperim în paralel poveștile fiecăruia dintre personaje. Așa cum ne-a obișnuit autoarea O.G. Arion, și de această dată ne oferă o poveste complexă, din care nu lipsește suspansul, detaliile de-a dreptul fascinante care îi dau romanului „Continentul pierdut” un aer de epic fantasy și răsturnările de situație care fac deliciul lecturii.

Când am ajuns la finalul cărții, tot ce aveam în gând este să citesc cât mai curând cel de-al treilea volum, care mă așteaptă cuminte pe noptieră. Presimt că autoarea ne-a pregătit câteva surprize și în continuarea romanului „Continentul pierdut”, pentru că finalul acestui volum mi-a stârnit curiozitatea.

Vă recomand cu drag romanul „Continentul pierdut” de O.G. Arion, în special dacă sunteți iubitori de romane fantasy. Sunt sigură că acest volum, ca de altfel întreaga serie „Somnul zeilor”, nu vă va dezamăgi.

Volumul „Continentul pierdut” de O.G. Arion se poate comanda de pe site-ul Editurii Up.

4 thoughts on “Continentul pierdut – O.G. Arion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.