Gallant. Conacul bântuit – V.E. Schwab

Gallant. Conacul bântuit – V.E. Schwab

Auzisem de multe ori de autoarea V.E. Schwab, dar nu am citit nicio carte până acum. În schimb, de cartea „Gallant. Conacul bântuit” am fost fermecată de când am văzut coperta. Trebuie să recunoașteți că este tare frumoasă! Iar odată ce a ajuns cartea la mine, am descoperit că este fascinantă, întrucât povestea din ea este completată de imagini.

@evaancahamza

https://bookzone.ro/carte/gallant-conacul-bantuit-v-e-schwab?utm_source=influorg_insta&utm_medium=linkpost&utm_campaign=lant_GLT&utm_term=1706221000&utm_content=lansare @bookzone.ro #bookzone #bookzonero #veschwab #gallant #conaculbantuit #reader #book #bookblog #bookblogger #readersoftiktok

♬ Haunted – Cavendish Music

Trebuie să spun că am simțit cum „Gallant. Conacul bântuit” creează o ușoară dependență. Deși nu obișnuiesc să citesc prea des romane cu accente horror, acesta chiar mi-a plăcut. Aș spune că este mai degrabă o combinație de fantasy cu suspans, cel puțin eu așa l-am perceput, însă mi s-a părut captivant și povestea m-a prins de la început.

Olivia își descoperă familia și originile

Olivia Prior este o fată orfană, care a crescut la Merilance, alături de alte fete. Cu toate astea, nu doar că nu s-a simțit niciodată acasă la această școală de fete, dar nici nu își găsește locul printre ele. Unul dintre motive este acela că Olivia nu vorbește. Celălalt motiv ar putea fi acela că vede monștri, pe care, din câte se pare, doar ea îi vede, astfel că inevitabil ajunge uneori să se întrebe dacă sunt reali sau dacă nu cumva ea e nebună.

Singura ei bucurie este jurnalul care a aparținut mamei sale. Într-o zi, primește o veste cu totul neașteptată. Este chemată în biroul directoarei, unde primește o scrisoare, din partea unui unchi, prin care este chemată acasă la familia ei. Teama și curiozitatea se împletesc în sufletul Oliviei, care pornește spre o nouă viață.

Odată ajunsă la conacul Gallant, Olivia are parte de o surpriză neașteptată și nu tocmai plăcută: cei din casă nu știau de scrisoarea prin care a fost chemată la conac. Iar vărul ei, Matthew, o alungă de la ei.

Însă Olivia nu are unde să meargă și se bucură că a avut în sfârșit ocazia să își cunoască măcar o parte din familie. Treptat, începe să își descopere originile. Și la conacul Gallant, ea continuă să vadă monștri.

Secretele de la Gallant

Pe măsură ce se obișnuiește cu noua casă, Olivia începe să exploreze locul. Încă din prima zi, i se spune că noaptea nu are voie să iasă din conac. Iar Hannah și Edgar se asigură în fiecare seară că încuie bine toate ușile și ferestrele și trag obloanele din fiecare încăpere. Un alt mister care planează deasupra conacului este un zid vechi, care străjuiește locul.

Oliviei i se spune că nu are voie să treacă de acel zid, însă o întâmplare o face să încalce această regulă. Ceea ce descoperă dincolo de zid o uimește și înspăimântă, deopotrivă. Însă, dincolo de pericolul la care se expune și la tot răul care pândește din întuneric, conacul bântuit, în care locuiește Stăpânul Întunecat, este chiar locul în care va afla adevărul despre ea și părinții ei, despre întreaga familie Prior și motivul pentru care Matthew nu a vrut ca ea să rămână la Gallant.

Tot ceea ce urmează după este necesar să descoperiți singuri, citind cartea. Vă mai spun doar atât: veți fi fascinați de poveste, de personajul Olivia și de detaliile pe care autoarea le-a oferit.

Cartea „Gallant. Conacul bântuit” de V.E. Schwab poate fi comandată de la Bookzone.

4 thoughts on “Gallant. Conacul bântuit – V.E. Schwab

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.