Sărbătorim 90 de ani de LEGO construind împreună

Sărbătorim 90 de ani de LEGO construind împreună

LEGO aniversează 90 de ani de la înființare. Vă vine să credeți? De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, majoritatea dintre noi am crescut cu LEGO. Privind în urmă, realizez cât de mult s-a dezvoltat acest brand de-a lungul anilor. Iar de când sunt mamă, am descoperit cu surpriză că LEGO nu înseamnă doar simple seturi pentru construit creativ, așa cum știam eu când eram copil, ci are o gamă variată de produse și colecții, unele mai frumoase decât altele.

Recent, pentru a sărbători 90 de ani de LEGO, au ajuns la noi două kit-uri de la acest brand. Mie și Denisei ne plac seturile LEGO în general, din două motive. Primul este acela că sunt creative și drăguțe, iar al doilea motiv este acela că ne oferă ocazia să petrecem timp de calitate împreună. Însă de data aceasta, am fost mai mult decât încântate de seturile LEGO. Iată ce a ajuns la noi:

  • LEGO DOTS suport pentru pixuri
  • LEGO Harry Potter – Moment Hogwarts: Lecția de divinație

Cred că puteți ghici care a fost primul set pe care am decis să îl construim, iar dacă mă urmăriți pe rețelele de socializare, probabil ați și văzut. Însă haideți să vă povestesc mai multe despre fiecare.

LEGO DOTS suport pentru pixuri

LEGO DOTS suport pentru pixuri este un set cu 438 de piese. Desigur, sunt câteva piese esențiale, necesare pentru a forma suportul efectiv, iar restul pieselor sunt cele pe care le folosiți ulterior la decorul suportului pentru pixuri. Asamblarea pieselor se realizează simplu, cu ajutorul broșurii cu instrucțiuni. Ulterior, când suportul este gata, fiecare are libertatea de a-l decora așa cum își dorește.

De altfel, setul vine însoțit de o broșură cu diverse modele de decor, însă multitudinea de piese disponibile îi oferă copilului posibilitatea de a-și folosi imaginația pentru a crea modele unice, inedite.

Împreună cu Denisa, am realizat rapid suportul, iar la partea de decor, eu am urmat modelul de pe cutie, în timp ce Denisa a realizat propriile ei modele, cu floricele și tot soiul de forme deosebite. Rezultatul ne-a încântat pe amândouă.

LEGO Harry Potter – Moment Hogwarts™: Lecția de divinație

Am lăsat la urmă setul pe care l-am construit primul. LEGO Harry Potter Moment Hogwarts™: Lecția de divinație. Amândouă iubim universul Harry Potter și tot ce ține de el. Nu o să vă spun de câte ori am citit cărțile sau am vizionat filmele… Așadar, când am văzut setul acesta, amândouă am fost de-a dreptul fermecate. Așa că, am și trecut la treabă sau, mai bine zis, la construit!

Setul conține 297 de piese și aș spune că are o complexitate medie de asamblare. Broșura este ușor de înțeles, însă fiind multe piese, adevărul este că durează un timp până obții rezultatul final. Dar vă asigur că merită!

Setul dezvăluie o carte, în interiorul căreia se află sala de clasă de Divinație, cu diverse accesorii, cum ar fi dulapuri, fotoliu, birou, scaune, bol de cristal și cești de ceai. Personajele incluse în set sunt Harry Potter, Parvati Patil și Profesoara Trelawney. Odată asamblate, piesele pot fi potrivite la locul lor special destinat în cartea de la Hogwarts, astfel încât toate să fie ținute în ordine și siguranță atunci când copilul nu se joacă cu ele. În schimb, când vrea să se joace, cartea se deschide pentru a-i pune la dispoziție o clasă magică.

Cred că nu este o surpriză să spun că amândouă am fost de-a dreptul fermecate de rezultat. Iar Denisa a așteptat cu nerăbdare să finalizăm asamblarea, pentru a putea începe să se joace cu personajele și clasa de Divinație.

Gânduri la final

Mă bucur că am avut ocazia să ne distrăm câteva ore împreună, construind seturile LEGO. Sunt de părere că, indiferent de vârstă, LEGO rămâne unul dintre jocurile preferate ale oricui. Pentru copii, LEGO asigură joaca, distracția și dezvoltarea armonioasă, iar adulților le oferă momente speciale petrecute alături de copiii lor, momente în care noi, ca adulți, avem ocazia să ne simțim din nou copii.

Vouă vă plac seturile LEGO? Care sunt colecțiile preferate ale copiilor voștri?

6 thoughts on “Sărbătorim 90 de ani de LEGO construind împreună

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.