Povești vindecătoare despre lucruri mărunte ce ascund posibilități infinite – Jacques Salomé

Povești vindecătoare despre lucruri mărunte ce ascund posibilități infinite

Când fiica mea era mică, am trecut printr-o perioadă dificilă, iar o carte de povești terapeutice mi-a fost utilă să o ajut să înțeleagă prin ce trecem, să facem față situației. Cartea respectivă a fost de asemenea utilă în perioada în care încercam să o învăț să doarmă singură. Tocmai din acest motiv, când am văzut la Editura Herald cartea „Povești vindecătoare despre lucruri mărunte ce ascund posibilități infinite” mi-am dorit să o citesc. Cartea de care vă ziceam inițial era cu povești terapeutice pentru copii, în schimb, cartea de față, „Povești vindecătoare despre lucruri mărunte ce ascund posibilități infinite”, se adresează atât copiilor, cât și adulților sau, cum îi numește autorul, „foști-copii”.

Cartea cuprinde 62 de povești pentru toate vârstele, utile pentru diverse situații sau emoții. Unele dintre ele mi-au atras atenția în mod special, fie pentru mine, fie pentru fiica mea. Stilul de scriere este plăcut și lejer. Unele dintre povești au ca personaje diverse animale, altele au ca protagoniști sentimente sau trăsături de caracter.

Sunt sigură că toată lumea poate găsi măcar o poveste terapeutică din care să tragă anumite învățăminte sau care să îi fie utilă într-un anumit moment al vieții. În cartea de față, temele abordate sunt variate și diferă de cele din alte cărți de povești terapeutice pe care le-am avut sau văzut până acum.

Sunt incluse și povești terapeutice pentru situații precum divorțul părinților sau decesul cuiva drag, dar pe lângă acestea, sunt abordate și teme precum sentimentele, teama de a pierde iubirea părinților, gelozie, iubire, dorințe, relații, responsabilități, valoarea vieții, acceptarea corpului, valori, încredere și iubire de sine, somatizare, credințe, suferințe și altele.

Povești vindecătoare despre lucruri mărunte ce ascund posibilități infinite – o carte pentru orice vârstă

Nu o să vă ofer mai multe detalii despre fiecare poveste în parte. Fiecare are un anumit subiect și, desigur, sunt mai multe povești în carte care abordează fie același subiect, fie subiecte similare. Cu toate acestea, fiecare poveste este deosebită și unică în felul ei. Pe mine m-a impresionat stilul de scriere și modul de abordare pe care l-a ales autorul. Deși majoritatea poveștilor au ca personaje animale, nu am simțit că acest lucru ar face ca poveștile respective să se adreseze doar copiilor.

De exemplu, în „Povestea vulpișorului care își pierduse tatăl la o vârstă prea fragedă” personajul este un pui de vulpe (tradus intenționat vulpișor și cu notă explicativă din partea editurii în acest sens) care și-a pierdut tatăl pe când împlinea cinci ani. Cu toate astea, m-am regăsit perfect în poveste, m-am identificat cu vulpișorul, deși eu mi-am pierdut tatăl la 30 de ani. La vremea respectivă, am fost exact precum vulpișorul din poveste, simțind o furie puternică îndreptată asupra tatălui meu, pentru faptul că la nivel de spirit a ales să plece din această lume. Desigur, anii au trecut și m-am obișnuit cu ideea, furia s-a mai împrăștiat, pentru că am învățat diverse lucruri în această perioadă. Cu toate astea, povestea aceasta m-ar fi ajutat cu siguranță atunci, pentru că oferă anumite recomandări pe care persoana care trece prin pierderea cuiva drag le poate face pentru a se elibera de furia acumulată în interior.

Am ales să vă povestesc aceste detalii tocmai pentru a vă arăta că aceste povești sunt destinate tuturor, indiferent de vârstă, și oferă soluții pe care oricare dintre noi le poate aplica foarte ușor într-o anumită situație.

Eu vă recomand cu drag această carte. Sunt sigură că se poate dovedi utilă în orice casă. Și chiar dacă nu aveți nevoie să apelați la poveștile terapeutice – și ce bine ar fi să nu fie nevoie! – le puteți citi pur și simplu pentru relaxare, pentru deconectare de la cotidian. Sunt scrise într-un mod simpatic și oarecum jucăuș, astfel că se pot dovedi nu doar utile, ci și plăcute pentru oricine.

Cartea „Povești vindecătoare despre lucruri mărunte ce ascund posibilități infinite” de Jacques Salomé poate fi comandată de pe site-ul Editurii Herald.

6 thoughts on “Povești vindecătoare despre lucruri mărunte ce ascund posibilități infinite – Jacques Salomé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.