Secretul fetei (im)perfecte – Courtney Summers

Secretul fetei (im)perfecte – Courtney Summers

În urmă cu trei ani, am citit cartea Sadie a autoarei Courtney Summers, despre care v-am povestit pe site-ul Literatura pe tocuri. Deși nu m-a impresionat peste măsură cartea, am fost curioasă să citesc și romanul mai recent tradus al autoarei, „Secretul fetei (im)perfecte”. Iar despre această carte o să vă vorbesc azi.

Cartea este încadrată în colecția Leda Edge thriller și astfel mă așteptam să am parte de un thriller. În schimb, este mai degrabă o carte pe care aș încadra-o în genurile young adult și dramă. Având în vedere acest lucru, este firesc să nu avem parte de o acțiune prea alertă. În schimb, povestea este incitantă și m-a prins în mrejele sale.

Acțiunea prezentă este pe alocuri completată cu amintirile lui Parker și tocmai aceste amintiri sunt cele care stârnesc curiozitatea cititorului. Pe mine, cel puțin, m-au făcut să nu vreau să las cartea din mână până nu aflu ce s-a întâmplat în trecutul lui Parker de s-a schimbat atât de mult.

Parker este o fată al cărei secret a transformat-o

Parker Fadley este o adolescentă care a fost întotdeauna perfectă, atât la școală, cât și acasă. A învățat bine, a avut doar note bune, era șefa echipei de majorete a școlii, iubita celui mai popular băiat din școală, Chris, și totul mergea așa cum trebuia. Asta până când un eveniment nefericit, pe care ea l-a declanșat, a rezultat în dispariția celei mai bune prietene a sale.

Din acel moment, Parker a început să se schimbe, realizând că nu mai este fata perfectă, așa cum a tins mereu să fie. I-a cedat locul în trupa de majorete lui Becky și a tras sforile astfel încât Becky și Chris să formeze un cuplu. A renunțat la învățătură și a început să bea la școală. Este în pragul eșecului, riscând să nu reușească să încheie anul școlar.

Comportamentul ei, schimbarea din ultimul an șochează pe toți cei care o cunosc, începând de la familie, la prieteni, profesori și colegi. Perfecționistă în imperfecțiunea ei, Parker se străduiește să facă totul astfel încât să fie urâtă de toată lumea, în aceeași măsură în care înainte era iubită și admirată.

Planul ei merge ca pe roate, până se întâlnește cu Jake, elevul nou, care intră în vorbă cu ea. Oricât îl respinge, indiferent de comportamentul pe care îl are față de el, Jake continuă să insiste să îi stea prin preajmă, să o cunoască mai bine și să o ajute.

Secretul fetei (im)perfecte – o carte despre eforturile unei fete care tinde spre perfecțiune în tot ceea ce face

O să vă las pe voi să descoperiți povestea lui Parker, ce s-a întâmplat astfel încât să declanșeze această schimbare crucială în comportamentul fetei perfecte și cum se rezolvă situația ei. Pentru mine, „Secretul fetei (im)perfecte” a fost o carte captivantă, deși nu pot spune că a fost neapărat pe cât de alertă îmi place. Totuși, am citit-o cu drag și curioasă de deznodământ.

Cartea „Secretul fetei (im)perfecte” de Courtney Summers poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

6 thoughts on “Secretul fetei (im)perfecte – Courtney Summers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.