10 pași pentru protecție solară vara asta

10 pași pentru protecție solară vara asta

Sunt sigură că în ultimii ani ai auzit tot mai des faptul că este important să te protejezi de razele puternice ale soarelui. Razele UV provenite de la soare cresc riscul de cancer de piele, motiv pentru care specialiștii recomandă tot mai mult să avem grijă cu expunerea la soare, iar dacă totuși vrem sau suntem nevoiți să ieșim în timpul zilei, este necesar să folosim produse de protecție solară cu factor de protecție solară (SPF) cât mai ridicat.

Deși specialiștii recomandă să aplicăm regulat protecție solară pe față și pe pielea expusă înainte de a ieși afară pentru o perioadă mai lungă de o oră, adevărul este că majoritatea dintre noi uităm să facem asta sau, pur și simplu, nu ne gândim la cât de importantă este protecția solară în orice situație, nu doar atunci când stăm la plajă.  În articolul de azi mi-am propus să abordez exact acest subiect, cel al protecției solare. Mai exact, îți voi spune care sunt cei zece pași pe care să îi urmezi vara asta pentru protecție solară.

10 pași pentru protecție solară de urmat în această vară

1. Folosește cremă de protecție solară în fiecare zi, chiar și atunci când este noros.

2. Aplică puțină protecție solară cu cel puțin 15-30 minute înainte de a ieși. Folosește un balsam de buze sau un ruj cu SPF de cel puțin 30.

3. Alege un produs cu protecție solară cu spectru larg, care oferă atât protecție împotriva radiațiilor UVA, cât și împotriva radiațiilor UVB. Asigură-te că produsul ales are un SPF de cel puțin 30 și este rezistent la apă. Este recomandat să folosești produse cu SPF de minimum 30, deoarece acestea te protejează nu doar de arsurile solare, ci și de cancerul de piele.

4. Reaplică protecția solară la fiecare două ore, iar dacă transpiri sau înoți, este recomandat să o reaplici la fiecare oră.

5. Acordă atenție zonei din jurul apei și a nisipului, deoarece aceste suprafețe reflectă razele dăunătoare ale soarelui, crescând astfel riscul de apariție a arsurilor solare.

6. Dacă ai copii mai mici de 6 luni, ține-i complet acoperiți și la umbră. În cazul copiilor mai mari, nu uita să folosești produse de protecție solară bebeluși, pentru a le asigura protecția necesară împotriva arsurilor solare și a efectelor negative ale razelor soarelui.

7. Limitează timpul petrecut la soare în intervalul orar 10-16, deoarece în această perioadă razele soarelui sunt cele mai intense.

8. Dacă este posibil, poartă haine lungi. Sunt recomandate hainele albe sau deschise la culoare și țesăturile lejere.

9. Accesorizează-te cu o pălărie și ochelari de soare, pentru a oferi protecție nu doar pielii, ci și ochilor.

10. Folosește cremă după plajă. Așa cum îi oferi pielii protecție atunci când stai la plajă, este necesar să o îngrijești și după expunerea la soare. Produsele de protecție solară pentru plajă protejează pielea împotriva razelor UV. În schimb, produsele după plajă sunt menite să calmeze și să hidrateze intens pielea.

Tu respecți acești pași pe timpul verii?

4 thoughts on “10 pași pentru protecție solară vara asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d