Îngerul negru – Juan Gómez-Jurado

Îngerul negru

Recent v-am vorbit despre „Regina Roșie”, primul volum al seriei Reina Roja, de Juan Gómez-Jurado. Am și început imediat volumul al doilea, „Îngerul negru”, captivată fiind de poveste și de stilul autorului. Nici cel de-al doilea volum nu m-a dezamăgit, ci m-a ținut prinsă între paginile sale, pe care le-am savurat pe deplin.

Îmi plac tot mai mult cele două personaje principale – Jon și Antonia – care mi se pare că se completează de minune unul pe celălalt. Iar povestea devine din ce în ce mai interesantă, iar acum aștept cu și mai multă nerăbdare următorul volum. Asta deși fiecare volum are o poveste principală separată de cel de dinainte, sunt alte personaje și alte crime care se cer rezolvate. Cu toate acestea, povestea de bază este continuată dintr-un volum în celălalt și am impresia că autorul ne pregătește surprize de proporții spre final.

Povești cu Mafia rusească din Spania

De data aceasta, povestea ne poartă pașii în mijlocul unei aventuri cu Mafia rusească din Spania. Iuri Voronin, unul dintre cei mai importanți mafioți ruși din Costa del Sol, este găsit ucis, iar în același timp a fost atacată și soția acestuia, Lola, într-un mall. Alături de poliție sunt trimiși să investigheze cazul și Jon cu Antonia.

Cei doi protagoniști descoperă destul de repede că totul are legătură cu crima organizată și traficul de droguri, însă nu sunt pregătiți pentru răsturnările de situație și surprizele de care au parte pe parcursul acestei anchete.

Iuri a fost victima unei crime cât se poate de dure și sângeroase. Lola, în schimb, a reușit să fugă și este acum căutată de poliție, de cei doi membri ai proiectului Regina Roșie, precum și de mafioți, desigur. Astfel, în paralel cu varianta Antoniei și a lui Jon, aflăm și trăirile și experiențele prin care trece Lola în încercarea ei de a scăpa cu viață. Însărcinată și dependentă de insulină, Lolei nu îi este deloc ușor să se ascundă de toți cei care o caută fie pentru a o ucide, fie pentru a o interoga cu privire la afacerile soțului ei.

Îngerul negru – un thriller surprinzător

Pentru mine, a fost o adevărată plăcere această carte, a avut doza necesară de suspans și mister, iar stilul de scriere s-a păstrat același din primul volum – unul care m-a surprins plăcut. Autorul nu s-a sfiit să ofere detalii dintre cele mai complexe, astfel că unele scene mi s-au părut de-a dreptul șocante – să ne înțelegem, în sensul bun, pentru că un thriller bine construit este unul cu detalii suficiente încât să stârnească reacții în cititori.

Efectiv, m-a fascinat seria aceasta și aștept cu mare nerăbdare continuarea, cu atât mai mult cu cât finalul volumului „Îngerul negru” a oferit suspansul care mi-a stârnit curiozitatea. Acum abia aștept să aflu ce se va întâmpla în continuare cu Jon și Antonia. Iar dacă și voi apreciați un thriller scris bine, cu subiecte inedite și personaje ieșite din tipar, atunci seria „Reina Roja” este pentru voi.

Volumul „Îngerul negru” poate fi comandat de pe Bookzone, unde găsiți și pachetul „Seria Reina Roja”, format din primele două volume ale seriei.

4 thoughts on “Îngerul negru – Juan Gómez-Jurado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d