Regina Roșie – Juan Gómez-Jurado

Regina Roșie – Juan Gómez-Jurado

Când au apărut la Bookzone primele două volume ale seriei „Reina Roja”, mi-am dorit să le citesc, astfel că au și ajuns rapid la mine. Abia acum am apucat să citesc primul volum, intitulat chiar „Regina Roșie” și tind să cred că va urma la citit al doilea volum. Asta pentru că m-am atașat de personaje, iar stilul de scriere este pe placul meu. Singurul meu regret este acela că în ultima perioadă am foarte puțin timp pentru citit, astfel că nu am reușit să savurez pe deplin lectura – una care este plină de suspans, de altfel.

Cert este că povestea m-a prins încă de la început, când autorul creează anumite intrigi pentru a-l prinde pe cititor în miezul poveștii, de unde devine curios de tot ce se va întâmpla în continuare. La acest mister și intrigă se mai adaugă și personajele, care la rândul lor sunt fascinante, fiecare în stilul său. În primul rând, o avem pe Antonia Scott, o femeie genială în adevăratul sens al cuvântului. Mintea ei percepe absolut tot ce o înconjoară și reacționează straniu în condiții de stres. Însă tocmai aceste lucruri fac ca Antonia să fie indispensabilă în rezolvarea unor cazuri complicate, care depășesc abilitățile poliției.

Apoi îl avem pe Jon Gutiérrez, un inspector de poliție robust, despre care autorul ține să ne spună că nu este gras, care este gay și locuiește cu mama sa. Inspectorul Jon a făcut o boacănă, care i-a atras suspendarea din poliție și l-a aruncat în vizorul lui Mentor, care îi dă o misiune pentru a-l scăpa de repercusiunile faptelor sale.

Crime stranii care necesită rezolvate în secret

Antonia și Jon se întâlnesc obligați de Mentor, care îi atrage pe amândoi, împotriva voinței lor, într-o misiune secretă de găsire a unui criminal, posibil criminal în serie. Asta după ce poliția a descoperit cadavrul tânărului Álvaro Trueba, fiul bogătaș a cărui mamă deține una dintre cele mai renumite bănci din Spania.

La scurt timp după descoperirea acestei crime, echipa Regina Roșie este anunțată de dispariția Carlei Ortiz, fiica celui mai bogat om din Spania. Astfel, Antonia și Jon încep o anchetă contra-cronometru, în speranța că vor reuși să o găsească pe Carla în viață.

Însă toate aceste anchete trebuie să se desfășoare departe de ochii lumii, având în mijlocul lor persoane din „crema” societății, veste ce ar duce la un imens scandal mediatic și, desigur, la eșecul întregii operațiuni.

Tot felul de situații neprevăzute apar în calea celor doi, răsturnări de situație care îl surprind pe cititor și îi stârnesc curiozitatea tot mai mult. Iar în paralel cu povestea lor, cu modul în care cei doi lucrează pentru a o găsi pe Carla, aflăm nu doar mai multe informații despre ei și trecutul lor, ci avem ocazia să aflăm și ce se întâmplă cu bogătașa răpită, din perspectiva ei.

Regina Roșie – un thriller captivant

Cu numeroasele răsturnări de situație și intriga plină de suspans, „Regina Roșie” este un thriller captivant, care te face să îți dorești să dai pagină după pagină. Mi-au fost simpatice personajele principale – Antonia și Jon – și mi s-au părut fascinante și celelalte personaje, fiecare având un caracter foarte bine creionat, indiferent de cât de mult sau puțin apar în poveste. Iar stilul de scriere este deosebit. În ciuda faptului că romanul este un thriller cu mister și suspans, autorul include pe alocuri mici ironii, parcă pentru a îndulci puțin tensiunea creată.

Așadar, dacă vă plac thriller-ele și vă doriți să descoperiți o scriere proaspătă și intensă, vă recomand să citiți cartea „Regina Roșie”. Poți comanda cartea „Regina Roșie” de Juan Gómez-Jurado pe Bookzone, sau poți comanda pachetul „Seria Reina Roja”, pentru că te asigur că, odată ce ai citit primul volum, vei dori să îl citești și pe al doilea.

9 thoughts on “Regina Roșie – Juan Gómez-Jurado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.