Bucătăria este spațiul în care, de obicei, petrecem deosebit de mult timp. Mai mult decât atât, vara este anotimpul în care, în general, păstrarea curățeniei și ordinii în aceasta nu depinde neapărat de noi. De ce? Pentru că avem de-a face cu un inamic care a găsit momentul oportun pentru a ieși la iveală, și anume gândacul de bucătărie. Vara este anotimpul său preferat. Iată câteva sfaturi privitoare la cum menții bucătăria curată vara, evitând situațiile neplăcute!
- Soluții pentru gândaci
Dacă te confrunți cu această problemă, soluțiile pentru gândaci vor fi întotdeauna alegerea potrivită. Datorită compoziției lor care paralizează și elimină gândacii, a acțiunii rapide și complexe, acestea te scapă rapid de problemă.
Există și alternative mai puțin toxice pe care le poți utiliza, care pot fi folosite cu încredere pentru interior, cum ar fi Max Force IC Gel, a cărui acțiune este deosebit de îndelungată, datorită „efectului în cascadă”. Rezultatul va fi întotdeauna cel scontat și de lungă durată.
- Fă curat imediat ce ai terminat de gătit
Este cert faptul că atunci când gătim, implicit se creează dezordine și mizerie. Iar acesta este mediul optim pentru apariția și înmulțirea gândacilor. De aceea, fă curat imediat ce ai gătit și, în special, nu depozita resturile de alimente în coșul de gunoi, ci du-le la tomberonul exterior.
Resturile de alimente, mai ales când este cald, degajă mirosuri care atrag gândacii. Aceștia vor ieși din pereți și, astfel, vor avea acces la resurse de hrană altfel inaccesibile. În aceste condiții, gândacii de bucătărie se vor înmulți și, încetul cu încetul, vor acapara spațiul bucătăriei tale.
- Astupă toate găurile
Uneori, o simplă gaură de mici dimensiuni reprezintă o poartă de acces pentru gândacii de bucătărie. Pentru a-i bloca înăuntru, pur și simplu astupă aceste portițe folosindu-te de un chit pentru reparat pereții, cum ar fi gletul gata preparat. Nu trebuie să fii expert, oricine poate face asta.
Astupând găurile prin care gândacii ies în exterior, aceștia nu vor mai avea pe unde să pătrundă în bucătăria ta. Mai mult decât atât, poți oricând să amplasezi, strategic, substanțe chimice în interiorul acestora. Gândacii vor ieși afară sau pur și simplu vor muri înăuntrul pereților.
- Soluții naturale
Deși nu la fel de benefice precum cele sintetice, care conțin compuși chimici specifici, există și soluții naturale pentru îndepărtarea gândacilor. Acestea sunt indicate mai ales când în locuință se găsesc animale de companie sau copii mici.
Spre exemplu, uleiul de mentol este o alegere potrivită, precum și capcanele cu substanțe lipicioase. Plasează-le în locuri strategice, cum ar fi colțurile bucătăriei sau sub diferitele piese de mobilă. În aceeași măsură, pulverizează uleiul de mentol în aceleași locuri.
Gândacii de bucătărie pot fi inamicul numărul 1 când vine vorba de întreținerea curățeniei. Aceștia pot apărea oricând, de oriunde, vara mai mult decât oricând. Din aceste motive, apelează din timp la soluțiile necesare pentru a evita înmulțirea și apariția lor, pentru a-ți fi mult mai ușor să gestionezi situațiile de criză, deosebit de neplăcute.
O solutie din aia pentru gandaci mi-ar trebui si mie.
Da, mai ales la casă e necesară.
O recomandare mortala! 😀
În toate sensurile posibile :)))