Ghostwriter – Monica Ramirez

Ghostwriter - Monica Ramirez

Ultima carte pe care am citit-o, „M-ai trădat”, m-a dezamăgit ușor, așa că mi-am zis că am nevoie să citesc o carte foarte bună după ea. Și am știut exact ce să aleg: „Ghostwriter” de Monica Ramirez. Eram sigură că voi avea parte de o lectură captivantă, pentru că scrierea Monicăi nu mai este nouă pentru mine. și nu doar că am avut dreptate, ci chiar a fost o carte care a reușit să mă țină trează până târziu în noapte.

Este o carte surprinzătoare și deosebită. Pur și simplu, povestea te fascinează, iar personajele sunt intrigante. De exemplu, eroina, Ava Nolan, mi s-a părut un personaj destul de malefic, însă are acel ceva care m-a făcut să o îndrăgesc și să fiu dispusă să îi caut scuze, să îi trec cu vederea faptele negative și să o apreciez ca fiind o femeie puternică și descurcăreață.

Cartea este una complexă, astfel că fiecare detaliu îți captează atenția și te face să îți dorești să deslușești totul, să afli ce s-a întâmplat cu fiecare dintre personaje, să le descoperi povestea. Mi-a plăcut faptul că, deși Ava este personajul principal, avem ocazia să descoperim și alte personaje cu poveștile lor.

Ava Nolan își împlinește visul

Ava Nolan deține un magazin de antichități, însă visează în secret să devină scriitoare. Este căsătorită cu Jess, un economist extrem de inteligent, pe care îl admiră și îl ascultă întocmai. Viața ei se schimbă atunci când în magazinul său intră Rachel Allen, o scriitoare de romane de dragoste extrem de apreciată și pe care Ava o adoră. Între cele două se leagă rapid o prietenie strânsă, iar Ava ajunge să îi mărturisească lui Rachel că și ea își dorește să fie scriitoare.

Astfel, Rachel vine cu o propunere de-a dreptul nebunească. A scris o carte pe care o consideră foarte bună, doar că, fiind un thriller, îi este teamă că va fi primită negativ de către critici. Din acest motiv, îi propune Avei să semneze un contract de ghostwriting, prin intermediul căruia Ava să apară ca fiind autorul cărții.

Deși inițial respinge cu hotărâre această propunere, într-un final Ava se lasă convinsă și astfel își începe viața în domeniul literaturii. Surpriza este că romanul devine rapid bestseller și este chiar nominalizat pentru Premiul Aspen. Astfel, Ava cunoaște rapid succesul și prinde gustul vieții strălucitoare și pline de faimă.

Prietenia cu Rachel începe să se destrame atunci când gustul succesului sădește invidie în ea și începe să o amenințe pe Ava că va dezvălui adevărul cu privire la carte. Cuprinsă de panică, Ava recurge la un gest neașteptat, care are să îi schimbe total viața.

Descoperim și alte povești

În paralel cu această poveste, v-am spus deja că avem acces și la cele ale altor personaje, chiar dacă povestite tot din prisma Avei. Pe de o parte, descoperim adevărul despre soțul ei, Jess. Așa cum spuneam la început, Jess este un foarte inteligent economist, care a pus bazele unui proiect ce are menirea să schimbe întreaga economie a țării. Conform cercetărilor sale, reiese că Jess a descoperit o formulă care poate ajuta economia să înflorească. Însă Ava descoperă treptat adevărul despre Jess și proiectul lui. Însă despre ce este vorba, va trebui să descoperiți singuri, citind cartea.

O altă poveste pe care o aflăm și care are un rol important în carte este cea pe care Ava o citește din jurnalul lui Rachel. Este vorba despre jurnalul pe care Rachel l-a scris în timp ce urma cursurile Colegiului Saint George. Detaliile care ies la iveală sunt de-a dreptul surprinzătoare și ne ajută să o cunoaștem pe Rachel din tinerețe, să îi aflăm trecutul și ororile prin care a trecut.

Ghostwriter – un thriller genial

Pentru mine, „Ghostwriter” a fost exact cartea de care aveam nevoie zilele astea. Este un thriller genial, care mi-a stârnit interesul de cum a apărut. Se citește rapid, pentru că, odată începută cartea, nu îți vine să o mai lași din mână. Tot ce îți dorești este să afli ce se întâmplă cu personajele și, mai ales, ce soartă va avea Ava.

Sunt încântată de această lectură. „Ghostwriter” are suspans, are poveste, personaje fascinante și mister. Pentru mine, are toate ingredientele necesare pentru o carte extraordinară. Mă bucur tare mult că am citit-o și v-o recomand cu drag și încredere. Dacă ați citit deja cel puțin o carte scrisă de Monica Ramirez, cu siguranță știți că merită. Iar dacă încă nu ați citit nimic de autoare, atunci vă recomand să nu mai amânați.

Cartea „Ghostwriter” de Monica Ramirez poate fi comandată de pe site-ul Editurii UP.

2 thoughts on “Ghostwriter – Monica Ramirez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.