4 mituri despre acoperișurile cu țiglă metalică

4 mituri despre acoperișurile cu țiglă metalică

Cu cât popularitatea țiglei metalice a crescut, cu atât mai multe mituri au apărut în legătură cu aceasta. Drept urmare, în ciuda faptului că numeroase clădiri sunt acoperite astăzi cu țiglă metalică, fiind de departe una dintre cele mai populare opțiuni, multe persoane ezită să aleagă țigla metalică din cauza numeroaselor mituri.

Despre câteva dintre aceste mituri ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Am contactat echipa de la LinerEcomet.ro iar împreună am combătut un număr de 4 mituri despre tabla acoperis Bilka:

Țigla metalică atrage fulgerele?

Dat fiind faptul că metalul are capacitatea de a conduce electricitatea, despre acoperișurile cu țiglă metalică se zvonește faptul că atrag fulgerele. Cu toate acestea, nu este un mit confirmat. Iar asta deoarece în cazul clădirilor acoperite cu țiglă metalică trebuie să existe un sistem de împământare împotriva fulgerelor. 

Mai mult decât atât, chiar și în cazul puțin probabil în care un acoperiș de țiglă metalică va fi lovit de un fulger, electricitatea va fi foarte rapid dispersată și nu există riscul producerii unui incendiu, dat fiind faptul că vorbim despre un material ignifug.

Nu este versatilă

Un alt mit spune despre țigla metalică faptul că este mai puțin versatilă, folosirea ei fiind echitabilă mai degrabă în mediul rural. Cu toate acestea, țigla metalică are capacitatea de a se integra fără probleme în orice decor, indiferent de stilul arhitectural. Iar asta deoarece există o gamă foarte bogată de modele de țiglă metalică, așa că nu îți rămâne decât să te decizi asupra modelului dorit.

Grindina îl poate distruge?

Dimpotrivă! Țigla metalică este unul dintre cele mai rezistente tipuri de învelitori metalice pentru acoperiș. De aici și durabilitatea generoasă de peste 50 de ani pe care anumite tipuri de țiglă metalice o pot avea.

În același timp, dacă grindina este de mari dimensiuni, atunci cu siguranță va produce probleme indiferent de tipul învelitorii. Dar, cel mai mare avantaj al țiglei metalice în cazul unei astfel de probleme este faptul că nu se crapă și nu apar fisuri ci, în cel mai rău caz, aceasta se va îndoi. Astfel, probleme vor fi doar din punct de vedere estetic.

Se încinge la soare așa că apare disconfortul!

Într-adevăr, țigla metalică este realizată din metal, despre care știm prea bine faptul că se încălzește destul de mult. Cu toate acestea, căldura nu este absorbită de către acoperiș, ci doar reflectată. Drept urmare, disconfortul nu va apărea în locuință ci dimpotrivă, dacă ai o casă bine izolată, un acoperiș bine ventilat, acoperișul casei se va dovedi a fi foarte eficient și din punct de vedere al eficienței termice.

Acestea sunt, așadar, cele mai comune mituri pe tema țiglei metalice pentru acoperișuri. Iar dacă ți-ai expus și tu aceste probleme, sperăm că articolul nostru ți-a oferit toate răspunsurile pe care le căutai și te-ai convins că merită să folosești țigla metalică pentru acoperișul casei tale. Iar dacă ai nevoie de o ofertă bună de țiglă metalică de o bună calitate, ar trebui să vezi oferta de pe LinerEcomet.ro și sigur te vei convinge să faci o comandă.

Acest articol este un guest post.

2 thoughts on “4 mituri despre acoperișurile cu țiglă metalică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.