La bine și la rău – Jeneva Rose

La bine și la rău – Jeneva Rose

Am citit multe cărți din categoria thriller în acest an și majoritatea au fost excelente, însă cartea „La bine și la rău” de Jeneva Rose se numără printre cele mai bune. M-a ținut captivă între paginile sale, nereușind să o las din mână. Cartea stârnește curiozitatea încă din descriere, dar povestea în sine este chiar peste așteptări. Cel puțin, în cazul meu, așa a fost.

Autoarea a reușit să construiască foarte bine intriga și personajele, astfel că suspiciunea cade asupra mai multor personaje. Pe alocuri, povestea este presărată cu mici „indicii”, însă chiar și așa, finalul te ia prin surprindere și te face să exclami „Wow, ăsta da final!”. Iar dacă nu pot spune că a existat vreun personaj pe care să îl îndrăgesc măcar puțin, a existat totuși unul pe care l-am detestat. Mai exact, Eleanor, mama lui Adam. Cu toate astea, la final am înțeles că rolul ei în poveste este nu doar important, ci și foarte inteligent construit în acest mod care o face neplăcută.

Amanta este găsită moartă, iar soțul este suspectul principal

Sarah este o tânără avocată de succes. La doar 33 de ani, ea a reușit deja să devină partener la biroul de avocatură la care lucrează, numele său de familie fiind parte din denumirea firmei, Williamson & Morgan. Este căsătorită de zece ani și, deși se înțelege bine cu soțul ei, pentru ea cariera este pe primul plan.

Adam, soțul ei, este un scriitor care a gustat, pentru scurt timp, din succesul cărții sale. Însă, nereușind să mai scrie o carte de succes, s-a adâncit în anonimat și se chinuiește să își regăsească plăcerea pentru scris. O convinge pe Sarah să cumpere o casă pe lac, unde să își regăsească inspirația pentru scris, să se retragă în liniște și să lucreze la o nouă carte.

Sarah nu reușește să își facă timp pentru Adam și, mai ales, pentru casa de pe lac, care este la o oră distanță de casa lor din Washington. Însă Adam nu rămâne mult timp singur, întrucât o cunoaște pe Kelly Summers, iar între ei doi, spiritele se încing rapid. Relația lor decurge bine și își petrec mult timp împreună, în casa de pe lac a lui Adam, chiar dacă și Kelly este căsătorită.

Însă, după o noapte pasională pe care o petrec cei doi, Adam se întoarce, în toiul nopții, la soția lui. A doua zi, Kelly este găsită înjunghiată tocmai în patul lui Adam, din casa de pe lac. Evident, suspectul principal – și singurul, de altfel – este nimeni altul decât Adam.

Deși suferă de pe urma trădării soțului ei, Sarah consideră că el trebuie să aibă parte de cea mai bună apărare, motiv pentru care decide să îl reprezinte, ea fiind o avocată de top, renumită în Washington pentru procesele sale câștigate.

La bine și la rău – un thriller care se cere citit

„La bine și la rău” este genul de thriller care se cere citit, începând cu titlul, coperta și descrierea, care toate sunt convingătoare, și încheind cu povestea, care curge atât de cursiv și este atât de alertă, încât nu îți permite să lași cartea din mână. Mă abțin din a vă da mai multe informații despre carte. Aseară, după ce am terminat de citit, am început să îi povestesc soțului, foarte entuziasmată de final și de povestea în general, iar el a zis: „Ai grijă când scrii recenzia, să nu dai spoilere.”. Atunci mi-a fost clar că, în entuziasmul pe care mi l-a creat cartea, aș tinde să vorbesc puțin cam mult despre ea.

Nu o să vă dau spoilere, însă vă recomand să citiți cartea „La bine și la rău” dacă vă place genul thriller. Vă asigur că veți avea parte de o lectură alertă și plină de suspans, în care veți pune la îndoială sinceritatea fiecărui personaj și îl veți suspecta pe fiecare în parte, doar pentru a avea o mare surpriză la final.

Cartea „La bine și la rău” de Jeneva Rose poate fi comandată de pe Bookzone.

8 thoughts on “La bine și la rău – Jeneva Rose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.