Listă de cumpărături pentru grădina de vis

Listă de cumpărături pentru grădina de vis

Atunci când cumperi o casă, ai impresia că totul va fi pus la punct într-o clipită. Însă, pe măsură ce începi să renovezi, descoperi că banii se duc mai rapid decât ți-ai fi imaginat vreodată, lucrările durează mult mai mult decât ai sperat, iar renovarea completă dintr-odată este un vis imposibil de realizat. Astfel, de cele mai multe ori, începi să prioritizezi, să decizi ce este esențial să fie renovat mai întâi și să amâni ceea ce nu prezintă urgență majoră. Așa am făcut și noi și, deși am reușit să ne mutăm la casă de mai bine de trei ani, încă mai avem destule lucrări de renovare de făcut. Însă pentru această primăvară, prioritatea noastră o reprezintă grădina. Mai exact, ne dorim să amenajăm terasa deja existentă, pentru a-i crește gradul de confort și a-i îmbunătăți aspectul.

Norocul nostru este că știam deja de motorul de căutare Favi, unde găsim tot ceea ce avem nevoie pentru o grădină de vis. Iar pe măsură ce vremea începe să fie tot mai frumoasă, nerăbdarea mea crește tot mai mult. Aștept cu mare drag diminețile în care ne vom putea savura amândoi cafeaua pe terasă, pe o canapea confortabilă, înconjurați de flori colorate și parfumate. Desigur, după cafea, îmi voi începe munca la birou, muncă pe care, pe toată perioada primăverii și a verii o desfășor pe terasă, atât cât vremea îmi permite.

Dar pentru a reuși să realizăm grădina de vis pe care ne-o imaginăm, am avut nevoie să ne facem întâi o listă de cumpărături. Asta deoarece trebuie să știm exact ce avem nevoie, altfel ne-am putea trezi „furați de peisaj”, având în vedere multitudinea de categorii și produse minunate pe care le găsim pe Favi.

Listă de cumpărături pentru a realiza grădina noastră de vis

M-am gândit că lista noastră ar putea ajuta și alte persoane, astfel că o scriu azi, aici. Pentru noi, lista reprezintă un bun punct de pornire în a ne orienta spre ceea ce avem de cumpărat pentru a mobila și decora grădina și terasa. Așadar, iată ce am notat pe lista noastră:

1. O canapea confortabilă pentru grădină. Avem nevoie de o canapea, mai bine zis, de un colțar, pentru terasă. Deoarece petrec mult timp lucrând la laptop, am nevoie de o canapea cât mai confortabilă, care să înlocuiască scaunul de birou cât mai bine pe timpul verii, cât stau afară să lucrez.

2. O masă pentru grădină. Terasa o folosim nu doar pentru muncă sau servirea cafelei de dimineață, ci și pentru a servi masa pe timpul verii. Deși de cele mai multe ori suntem doar noi trei, uneori obișnuim să organizăm mese în familie – în special grătare – pe timpul verii, iar atunci ne adunăm în jur de zece persoane. Așadar, avem nevoie de o masă suficient de mare.

3. Un set de scaune. Luând separat masa și canapeaua, vom avea nevoie să completăm terasa cu un set de scaune. Am găsit diverse modele de scaune stivuibile, ceea ce mi se pare o idee excelentă. Astfel, putem economisi spațiul atunci când nu este nevoie de ele.

4. Leagăn de grădină. Un balansoar pentru grădină mi se pare absolut necesar pentru relaxare. În urmă cu ani de zile, când am stat la țară, aveam un balansoar în grădina din spatele casei și îmi plăcea să stau să citesc acolo. Așadar, am trecut unul pe listă și sunt sigură că și ai mei se vor bucura de idee.

5. Grătar. Bineînțeles, ca orice român care se respectă, avem nevoie de un grătar pentru grădină. Avem deja unul, însă este destul de uzat, astfel că am pus deja ochii pe un model nou și modern.

Aceasta este lista noastră, iar acum urmează doar să vină vremea bună, pentru a ne putea ocupa de redecorarea terasei și grădinii. Vouă cum vi se pare lista mea? Ce ați mai adăuga la ea sau la ce ați renunța de pe această listă?

8 thoughts on “Listă de cumpărături pentru grădina de vis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.