Aproape moartă – Lisa Jackson

Aproape moartă – Lisa Jackson

După ce am citit „Dacă ar fi știut…” de Lisa Jackson, am fost tare nerăbdătoare să citesc și celelalte volume ale seriei. Am reușit acum să citesc al doilea volum, „Aproape moartă”, care continuă povestea familiei Cahill. Am găsit seria pe Libris, unde wishlistul meu continuă să crească văzând cu ochii. Volumul al doilea al seriei Familia Cahill o urmărește pe Cissy, care în primul volum era o adolescentă rebelă. De data aceasta, este o femeie matură, soție și mamă.

Știu că se întâmplă uneori ca volumele următoare să nu reușească să se ridice la nivelul primului volum din serie, însă vă asigur că nu este cazul. Și acest volum este la fel de captivant și plin de suspans pe cât a fost primul. Chiar îmi place tare mult stilul autoarei, are un talent aparte de a crea tensiune, suspans, de a face ca atenția și bănuielile cititorului să cadă pe anumite personaje ca, în final, să descopere că nu a fost nici măcar aproape de adevăr.

Răsturnări de situație, suspans care îți taie respirația și o criminală cu sânge rece și mintea bolnavă… acestea sunt principalele ingrediente care caracterizează volumul „Aproape moartă”. Prin întorsăturile pe care le ia povestea și deghizările pe care le folosește criminala pentru a se ascunde (chiar și de cititori), povestea este captivantă și reușește să mențină trează curiozitatea cititorului pe tot parcursul poveștii.

Cissy este în pericol

Marla a evadat din închisoare și este de negăsit. Însă la scurt timp după evadarea ei, încep să fie ucise persoane din familia sa. După ce trei persoane din familia ei au fost ucise în moduri diferite, pentru Cissy devine evident că s-ar putea ca ea să fie următoarea țintă a criminalului sau a criminalei. Crimele fiind săvârșite prin metode diverse – aruncare în gol, supradoză și împușcare – dau de înțeles că persoana care ucide persoanele respective nu este un criminal în serie care ucide la întâmplare, ci este cineva care le vrea răul celor din familia Cahill.

Înainte de prima crimă, Cissy era în proces de divorț cu soțul ei, Jack și trăiau separat. Totuși, pe măsură ce dovezile duc tot mai mult spre un criminal care țintește familia Cahill – și, cel mai probabil pe Cissy – ea acceptă ca soțul ei să revină în locuința lor. Desigur, ia decizia nu doar pentru binele ei, cât mai ales pentru siguranța copilului lor, B.J..

În anchetă intervine detectivul Paterno, exact cel care a reușit să o trimită pe Marla după gratii, în urmă cu aproape zece ani. Însă, deși pe parcurs se implică și FBI-ul, Cissy simte că nu primește suficient ajutor și decide să descâlcească firele de una singură, pentru a pune capăt crimelor și a se salva pe ea și pe cei dragi.

Aproape moartă – un thriller plin de suspans

Cine se află în spatele crimelor și care este motivul care determină persoana respectivă să ucidă veți descoperi citind cartea. Mie mi-a plăcut enorm și acest volum și aștept cu nerăbdare să citesc și continuarea. Este un roman plin de suspans, cu răsturnări de situație care m-au surprins. Au fost momente în care am bănuit anumite personaje ca fiind vinovate, doar pentru a se dovedi că nu am dreptate, nici pe departe. Însă autoarea chiar a reușit să arunce îndoiala asupra unora dintre personaje, făcându-mă să mă întreb constant cine stă în spatele odioaselor crime.

Deci, dacă vă plac thriller-ele pline de suspans, cu siguranță seria asta este pentru voi.

6 thoughts on “Aproape moartă – Lisa Jackson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.