La un pas de moarte – Holly Jackson

La un pas de moarte – Holly Jackson

„La un pas de moarte” este al treilea volum – și ultimul – al seriei Crima perfectă. Primele două volume, „Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți” și „Fată cuminte, răzbunare cruntă”, mi-au plăcut foarte mult și așteptam cu nerăbdare să citesc continuarea. Cel de-al treilea volum m-a prins într-un moment nu tocmai prielnic pentru citit și, mai ales, nu pentru citit un thriller în care moartea apare în permanență, chiar și numai subtil, însă cu toate astea, am citit cartea cu aceeași „sete” ca în cazul primelor două din serie.

De fapt, cel de-al treilea volum m-a surprins de-a dreptul. Mă așteptam ca povestea să continue cam în același stil ca în primele două volume, dar am avut parte de o schimbare totală de „scenă”. Suspansul este și de această dată la cote maxime, iar întorsăturile de situație nu prea îi dau cititorului timp de respiro.

Acțiunea este captivantă, intrigantă de-a dreptul și îl ține pe cititor cu sufletul la gură. De data aceasta, o reîntâlnim pe Pip, schimbată de ultimele evenimente prin care a trecut. Obosită peste măsură, cu amintirile care îi năvălesc în memorie în cele mai stranii momente, cu probleme cu somnul, Pip se străduiește să își refacă viața. Însă, pe lângă toate, mai are o problemă: avocatul lui Max Hastings este hotărât să o dea în judecată pentru defăimare.

Pip este la un pas de moarte

Pip începe să primească diverse amenințări: emailuri de genul „Pe tine cine o să te caute când vei dispărea?”, oameni fără cap desenați cu creta în apropierea locuinței ei și porumbei morți pe peluza casei. Deși la început ignoră amenințările, pe măsură ce apar tot mai des și mai aproape de ea, începe să își dea seama că ar putea fi în pericol. Desigur, în stilul ei caracteristic, începe să caute informații care ar putea-o ajuta să descopere cine ar vrea să o vadă moartă.

În cadrul investigației și cu ajutorul unui email pe care îl primește, Pip dă de urma unui criminal în serie, cunoscut sub acronimul BA, de la Bandă Adezivă. Doar că Ucigașul BA este deja închis de câțiva ani, astfel că este imposibil ca el să o amenințe, chiar dacă stilul este același. Dar, așa cum știm deja când vine vorba despre Pip, fata nu se lasă cu una, cu două, ci începe să sape tot mai adânc, în căutarea adevărului.

Fix aceste „săpături” o duc însă chiar la un pas de moarte. Însă mai multe detalii despre ce i se întâmplă și cum se desfășoară ancheta ei nu vă spun, deoarece orice aș spune în plus ar fi spoiler. Vă asigur, totuși, că merită să citiți cartea – și seria, dacă nu ați făcut-o încă.

Cartea „La un pas de moarte” de Holly Jackson poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

10 thoughts on “La un pas de moarte – Holly Jackson

  1. Chiar daca vremurile nu sunt tocmai linistite, eu nu refuz niciodata un thriller bun. Din contra, poate chiar il apreciez mai mult, el reusind sa-mi tina gandurile departe de probleme reale din jurul meu.

    1. Sunt total de acord cu tine. Din păcate, pe mine nu vremurile m-au întristat, ci o situație familială, mai exact, a murit bunica mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.