Diavolul. Capcana amintirilor – Kerri Maniscalco

Diavolul. Capcana amintirilor – Kerri Maniscalco

Diavolul. Capcana amintirilor – Seria Anchetele lui Audrey Rose (vol. 4)

Seria Anchetele lui Audrey Rose este una dintre seriile mele preferate, iar cel de-al patrulea volum (și, aparent, ultimul din serie) mi s-a părut de-a dreptul fascinant. Recunosc că mi-a plăcut mult mai mult decât volumul al treilea și am fost tare nerăbdătoare să descopăr întreaga poveste. Spre deosebire de primele trei volume ale seriei („Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel”, „Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor”, „Houdini. Marea evadare”), cel de-al patrulea, intitulat „Diavolul. Capcana amintirilor” mi s-a părut a fi mai dramatic și romantic.

Dacă ați citit primele volume, vă asigur că și acesta o să vreți să îl parcurgeți cât mai curând. Pe mine, cel puțin, finalul volumului al treilea m-a lăsat cu o mare nerăbdare de a afla ce vor face în continuare Audrey Rose și Thomas, odată ce au coborât de pe Etruria în America. Suspansul acela de la finalul volumului al treilea mi-a păstrat vie curiozitatea pentru continuarea seriei.

Spre deosebire de primele volume, unde accentul s-a pus destul de mult pe crime și autopsii, de data aceasta accentul cade mai mult pe relația dintre Audrey Rose și Thomas și pe sentimentele fetei. Desigur, suspansul rămâne la cote maxime, iar crimele se țin lanț în continuare. Ba chiar avem parte de răsturnări de situație și de surprize, unele mai… neplăcute decât altele, aș zice, cel puțin pentru personaje, desigur.

Audrey Rose și Thomas sunt pe punctul de a se căsători

Tineri și îndrăgostiți iremediabil unul de celălalt, Audrey Rose și Thomas decid să se căsătorească. Desigur, pentru asta au nevoie de permisiunea familiilor lor. După îndelungi emoții și obstacole, cei doi se pregătesc de nuntă. Iar aici apare o primă surpriză, sau o răsturnare de situație pe cât se poate de neașteptată și care le va da puțin viața peste cap celor doi. Despre ce este vorba nu vă spun, asta va trebui să descoperiți citind cartea.

Pe măsură ce timpul trece, cei doi tineri decid că este momentul să ia măsuri cu privire la anchetă și la viața lor personală, lucru ce îi face să caute indicii în jurnalele lui Nathaniel. Cu ajutorul Dacianei și al Ilenei, reușesc să dea de o posibilă pistă, care îi duce în Chicago. Aici, un mister planează asupra orașului. Chiar dacă nu au fost găsite cadavre sau dovezi care să indice că au avut loc crime, femeile continuă să dispară fără nicio urmă.

Deși poliția refuză să accepte că este vorba despre crime și chiar să ancheteze prea mult dispariția femeilor, Audrey Rose și Thomas încep tot mai mult să fie convinși că vinovatul pentru disparițiile femeilor este nimeni altul decât Jack Spintecătorul.

Însă pentru a dovedi că au de-a face cu un criminal în serie, au nevoie de dovezi. Iar cu poliția împotriva lor mai degrabă decât dispusă să îi ajute, cei doi tineri nu au o misiune deloc ușoară.

Diavolul. Capcana amintirilor – o carte captivantă, un final de serie fermecător

Cartea „Diavolul. Capcana amintirilor” este una cât se poate de captivantă și încheie seria într-un mod fermecător. Chiar dacă sunt mai puține crime și autopsii, suspansul se regăsește în continuare în doze suficiente. În plus, povestea este acum presărată cu mai multă dramă și romantism din plin. După părerea mea, ultimul volum al seriei Anchetele lui Audrey Rose cuprinde absolut tot ce se poate: crime, investigații, mister, romantism, o ușoară doză de erotism chiar, elemente fantasy, dramă și aventură.

Recunosc că m-a fascinat de-a dreptul personajul principal, Audrey Rose. Este nu doar foarte tânără, dar și extrem de curajoasă, sinceră și devotată, hotărâtă și extrem de inteligentă. În plus, dă dovadă de o extraordinară putere interioară, atât prin deciziile deloc ușoare pe care le ia, cât și prin comportamentul ei. Iar dacă mai pui la socoteală și faptul că în urma unui incident e nevoită să se folosească de un baston pentru a umbla, garantat o vei aprecia enorm pe această eroină ieșită din comun.

Așadar, dacă nu ați citit seria, chiar v-o recomand. Iar dacă ați citit primele volume, vă asigur că o să îl citiți cu mare drag și pe acesta.

Cartea „Diavolul. Capcana amintirilor” de Kerri Maniscalco poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Diavolul. Capcana amintirilor – Kerri Maniscalco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.