Iubita îmblânzitorului de cai – Ioana Trif

Iubita îmblânzitorului de cai – Ioana Trif

Mi-am petrecut weekend-ul în compania unui fantasy tare simpatic: „Iubita îmblânzitorului de cai” de Ioana Trif. M-au atras coperta, titlul și descrierea, astfel că am fost curioasă să descopăr povestea, care promitea să fie una captivantă. Chiar așa a și fost. Deși este destul de scurtă, povestea este suficient de complexă, cu numeroase personaje, toate legate între ele. E adevărat că, la început, am avut niște dificultăți în a înțelege rolul unora dintre personaje, sau mai exact trecutul lor, legătura dintre ele, însă pe parcurs autoarea a reușit să facă lumină cu privire la acestea.

Mi-a plăcut tare mult ideea cărții și faptul că e scrisă pe două planuri. Unul o are în vedere pe Venia și se petrece „cu ani în urmă, cine mai știe câți”, iar celălalt o are în prim-plan pe Alexandrina și se petrece în prezent. Alexandrina este strănepoata Veniei, ambele fiind parte a dinastiei Samov, o dinastie a femeilor, înființată de Elisabeta Samov.

Ce au în comun și special femeile din dinastia Samov? Toate văd Moartea atunci când se agață de cineva. Dinastia lor a apărut ca urmare a unui blestem pus de Elisabeta. Aceasta a făcut un legământ cu Prințul Întunericului și a construit un conac, care rămâne întotdeauna moștenire fetelor din familie. Conacul este și el blestemat, iar în el sălășluiesc spirite neîmblânzite.

Venia și Alexandrina

Venia a locuit la conac și l-a iubit. A cunoscut iubirea în trecut, însă a suferit mari dezamăgiri, cauzate de puterea pe care o poartă în sânge. Viața ei s-a schimbat atunci când la conac a apărut Cazimir, un îngrijitor de cai. Cei doi s-au îndrăgostit unul de altul, însă Venia avea legături care o opreau din a fi fericită cu îmblânzitorul de cai.

Alexandrina moștenește conacul, după moartea mamei sale. Ceea ce descoperă acolo o fascinează din prima clipă. Conacul nu este o simplă locuință, ci pare a fi locașul sfânt al tuturor femeilor din dinastia Samov. Le păstrează picturile și jurnalele care spun povestea fiecărei femei din dinastie. Însă toate au fost pierdute, iar Alexandrina este pregătită să facă orice pentru a le recupera și a le aduce acasă, la conac, acolo unde le este locul.

Venia își cunoaște puterea și păstrează secret, știind că lumea ar considera-o vrăjitoare. În plus, din cauza darului său, a pierdut deja prea multe în viață. De cealaltă parte, Alexandrina nu a avut de unde să afle prea multe despre puterea care îi curge prin vene, dar își dorește să descopere întregul adevăr despre familia ei și despre trecutul femeilor care sunt cunoscute după moarte drept Samov.

Iubita îmblânzitorului de cai – un fantasy drăguț, pentru toate vârstele

Mai multe despre subiectul cărții evit să vă spun, pentru a nu vă da spoilere. Cartea „Iubita îmblânzitorului de cai” este foarte drăguță și, zic eu, potrivită pentru toate vârstele, de la adolescenți la adulți. Chiar dacă pe alocuri am simțit o ușoară stângăcie în a spune povestea astfel încât să fie clară, mi-a plăcut cartea și o recomand cu drag.

Cartea „Iubita îmblânzitorului de cai” de Ioana Trif poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up.

8 thoughts on “Iubita îmblânzitorului de cai – Ioana Trif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.