Atingeri de vanilie – Daniela Dumitru

Atingeri de vanilie – Daniela Dumitru

Despre cărțile de la StoryCraft știu deja că merită citite. Sloganul editurii este „Autori români care merită citiți” și chiar nu e ales întâmplător. Recent a ajuns la mine romanul „Atingeri de vanilie” de Daniela Dumitru, despre care am auzit doar lucruri bune. Recunosc că am avut o oarecare reținere, am vrut să fiu fără așteptări, pentru că romanele erotice nu se numără tocmai printre preferatele mele și pentru că am avut impresia întotdeauna că romanele erotice sunt clișeice.

Totuși, știind că la StoryCraft nu se publică orice carte, am zis că sigur merită să o citesc. Așadar, am început-o într-o seară și, a doua zi, deja era citită jumătate. Asta cred că deja spune multe despre carte. Romanul „Atingeri de vanilie” nu este unul erotic, pur și simplu. Da, este perfect încadrat în gen, însă ceea ce îl diferențiază de alte romane erotice este povestea, una foarte bine construită și deosebită.

Dincolo de scenele erotice, povestea te poartă prin toate stările posibile. Ba chiar, mai mult decât o poveste romantică și sensibilă, mi s-a părut că ar merge foarte bine încadrată și la dramă. Ce le-a făcut autoarea celor doi protagoniști întrece orice așteptări. Deși în aparență amândoi, atât Ela, cât și Max, pot părea două persoane superficiale, interesate doar de sex și bani, fiecare dintre ei are în trecut o poveste dureroasă, care îi marchează profund prezentul. Și, dacă tot am pomenit de scenele erotice, pot spune că și acestea sunt foarte bine scrise. Sunt destule, fără a fi însă exagerate, ceea ce am apreciat enorm la acest roman.

Ela și Max – o poveste de dragoste cu năbădăi

Protagoniștii sunt Ela și Max. Ela lucrează într-o companie, fiind responsabilă cu organizarea evenimentelor. Când CEO-ul companiei se schimbă și în locul lui Ștefan apare Max, din Germania, viața Elei este total dată peste cap. Primele lor interacțiuni se lasă cu scântei, el fiind genul de șef dur, care strigă din orice, ea fiind femeia care nu își poate ține gura, spunând întotdeauna ce gândește.

Însă foarte repede, între cei doi se leagă o relație amoroasă. Desigur, totul se petrece în secret, nu doar din cauză că lucrează în aceeași companie, ci mai ales din cauză că Max este căsătorit și are un băiat cu soția lui. Astfel, deși zilele săptămânii și le petrec tot mai des împreună, weekend-urile sunt întotdeauna rezervate pentru familia lui oficială.

Ela, pe de altă parte, se simte singură și abandonată, din cauza relației defectuoase cu părinții ei. Deși găsește un sprijin în tatăl ei, ea nu reușește vreodată să se înțeleagă cu mama. În schimb, îl iubește enorm pe Georgi, frățiorul ei mai mic.

Relația Elei cu Max este pasională spre obsesie, însă fiecare este bântuit de trecut, astfel că nu se pot dedica întru totul unul altuia. Însă despre trecutul fiecăruia și cum va evolua sau se va încheia relația lor veți afla doar citind cartea.

Atingeri de vanilie – un roman erotic de nota 10

Pe mine m-a surprins tare plăcut romanul „Atingeri de vanilie”. Mi-a plăcut că autoarea a pus foarte mult accentul pe povestea din spatele relației celor doi, pe trecutul lor, pe sentimente. Scenele erotice sunt și ele scrise foarte bine, fără a da în extrem. Au fost scene care mi-au smuls zâmbete, dar trebuie să recunosc că pasaje întregi din carte le-am „trăit” atât de intens, încât îmi venea să plâng, resimțind durerea personajului – doar v-am zis că romanul are și tentă de dramă.

Vă recomand cu tot dragul romanul „Atingeri de vanilie” și le mulțumesc celor care m-au încurajat, la rândul lor, să îl citesc, având doar cuvinte de laudă pentru acesta. Într-adevăr, și eu am doar cuvinte de laudă după ce l-am citit și afirm cu toată încrederea că mai vreau să citesc și alte cărți scrise de această autoare.

Cartea „Atingeri de vanilie” de Daniela Dumitru poate fi comandată de pe site-ul Editurii StoryCraft.

10 thoughts on “Atingeri de vanilie – Daniela Dumitru

  1. Multumesc din suflet. Ai spus lucruri despre poveste pe care eu le aveam in minte cand scriam, nu prea am vorbit despre ele. Mult succes in continuare.

  2. Chiar mă tentezi! Deși nu am dus la capăt carte nicio carte a genului care mi a trecut prin mâna , din ce spui tu, aceasta ar merita o șansă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.