Fata de pe peron – Samantha M. Bailey

Fata de pe peron – Samantha M. Bailey

Recent, navigând pe Libris, mi-a sărit în ochi cartea „Fata de pe peron”, iar citind descrierea am fost convinsă să o iau. Este romanul de debut al autoarei Samantha M. Bailey, dar pot spune că este o carte extraordinară și nu mi-a venit să cred că este carte de debut. „Fata de pe peron” este un roman grozav, pe care abia l-am lăsat din mână. Deși este cam devreme să mă pronunț în acest sens, presimt că va rămâne unul dintre cele mai bune romane thriller din acest an pentru mine.

Povestea m-a prins de la prima la ultima pagină. Intriga este foarte bine construită, personajele sunt fascinante, iar suspansul este la cote maxime pe tot parcursul cărții. Mi-a plăcut faptul că autoarea a reușit să creeze o poveste în care nu ți se dezvăluie adevărul până la final. Pericolul vine de unde te aștepți mai puțin, iar personajele de la care te aștepți cel mai puțin s-ar putea să nu fie chiar ceea ce par.

Fata de pe peron sau o femeie implicată în două sinucideri

Morgan Kincaid și-a pierdut de curând soțul, întrucât acesta s-a sinucis. În urma morții sale, ies la iveală fraudele pe care le-a făcut și care a lăsat numeroși oameni cu banii luați. Poliția o anchetează pe Morgan ca fiind suspectă nu doar pentru moartea soțului său, ci și pentru a fi fost părtașă la fraudele realizate de acesta.

În prezent, Morgan este din nou în centrul atenției, după ce o femeie i-a dat copilul său pe peronul metroului, după care a căzut pe șine și a fost lovită de metrou. Morgan este din nou suspectă, iar o filmare de pe YouTube face să pară că ea ar fi împins-o pe femeie pe șine. Însă Morgan știe că nu este vinovată și își dorește nu doar să își facă dreptate, ci și să afle cine a fost femeia și de ce i-a încredințat tocmai ei fetița.

Dovezile nu o susțin deloc pe Morgan, mai ales că martorii au auzit-o pe femeie spunându-i numele lui Morgan chiar înainte de a cădea în fața metroului. Așadar, în ciuda anchetei oficiale, Morgan decide să ia singură atitudine și pornește în căutarea adevărului despre femeia care s-a sinucis sub ochii ei.

O femeie de succes sau o depresivă sinucigașă?

Nicole Markham, directorul general de la Breathe, este o femeie de succes. A pus bazele companiei care este acum una de renume și pare o femeie îndeplinită total. Cu un soț extraordinar și viitoare mămică, Nicole este ceea ce orice femeie și-ar dori să devină. Sau nu?

În ciuda succesului de acum, Nicole a avut un trecut întunecat, care a lăsat urme adânci asupra psihicului său. Pe când avea doar 17 ani a fost bona unei fetițe, iar micuța a murit în timp ce ea adormise în timpul „serviciului”. De atunci, Donna, mama fetiței, i-a trimis în fiecare an câte o scrisoare de amenințare. Totuși, Nicole a reușit să țină secret acest trecut și să își vadă de noua ei viață.

Însă, odată ce fetița ei se naște, viața lui Nicole începe să o ia razna. Simte în permanență frica de a nu păți micuța ceva și își dorește cu orice preț să o protejeze. În plus, Nicole simte amenințarea venită de la Donna în permanență deasupra fetiței sale, iar faptul că lucruri stranii încep să se întâmple în jurul ei o face să devină din ce în ce mai alertă. Ajunge să se neglijeze complet, însă are grijă de fiica ei nou-născută.

Soțul, Greg, o părăsește fără să mai dea un semn de viață. Compania insistă ca ea să revină la muncă sau să fie dată afară. Nicole nu mai rezistă fără Xanax. Chiar și așa, simte în permanență că fiica ei e în pericol, iar pentru a o proteja, recurge la o decizie extremă.

Fata de pe peron – un thriller plin de suspans

Citind cartea, veți reuși să descoperiți care este legătura dintre cele două femei. Asta deoarece, deși aflăm în paralel poveștile celor două, de fapt totul se leagă mai mult decât autoarea a lăsat să se vadă la început.

Vă recomand cu drag cartea „Fata de pe peron”. Este un thriller plin de suspans, în care pericolul pare să pândească în fiecare moment de după colț. Indiferent câte scenarii mi-am făcut de-a lungul lecturii, nu prea am reușit să îmi dau seama de adevăr până la final. M-a fascinat faptul că personajele sunt create atât de bine, încât nu îți dai seama cine are dreptate și cine minte, ajungând să le bănuiești pe fiecare în parte, la un moment-dat.

Întreaga poveste este foarte bine construită și reușește să stârnească și să mențină curiozitatea cititorului. Povestea este spusă pe două planuri: la persoana întâi, din perspectiva lui Morgan, și la persoana a treia, unde personajul central este Nicole. Datorită acțiunii intense, alerte și a modului de scriere, cartea se citește foarte ușor și rapid.

Voi ați citit cartea sau vă tentează să o citiți?

10 thoughts on “Fata de pe peron – Samantha M. Bailey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.